Livsstil

Myte: Muldvarpe er blinde

Den formiddable gravemaskine - muldvarpen lever under jorden og har så små øjne, at man nærmest ikke kan få øje på dem...Men er det sandt eller falsk at mulpvarpen rent fakstisk er blind?

Michael Carlsen og Lotte Brink fra Dyrenes Beskyttelse skiller fiktion fra fakta, når de kigger på myter om dyr.

Myte: Muldvarpe er blinde

Nej, muldvarpe er ikke blinde, men de ser dårligt med deres bittesmå øjne. Det hænger så snedigt sammen, at muldvarpen lever under jorden, hvor det er mørkt, og her skal den jo ikke bruge synet til noget særligt.

Det ændrer ikke ved at muldvarpen er en formiddabel gravemaskine, og et spørgsmål man med rette kunne stille er, hvad der gør at nogle haver er fulde med muldvarpskud og andre aldrig får besøg. Det afhænger nok både af hvor god jorden er at grave i og hvor meget muldvarpemad der er i den. Så der er altså ingen sikre råd til, hvordan du undgår de små toppe i din have.

Se meget mere om dyr i programmet "Dyrenes helte" hver torsdag kl. 20.00 på TV 2.