Livsstil

Myte: Ørentvister klipper folks trommehinde i stykker?

Er det sandt eller falsk at ørentvister kan kravle ind i folks ører, og klippe trommehinden i stykker med deres tang? Få svar nedenunder hvor Michael Carlsen og Lotte Brink fra Dyrenes Beskyttelse skiller fiktion fra fakta, når de kigger på myter om dyr.

Myte: Ørentvister har det med at kravle ind i folks ører, og de kan finde på at klippe trommehinden i stykker med deres tang?

Det er sjældent insekter kravler ind i folks ører - og især når de er så store som en ørentvist. Forvilder de sig derind vil det blot være et uheld. Og de kan ikke klippe trommehinden i stykker, selv om dekan bide med tangen. Deres bid vil næppe gøre ondt på et menneske.

Se meget mere om dyr i programmet "Dyrenes helte" hver torsdag kl. 20.00 på TV 2.