Livsstil

Her er de tre bedste rengøringsmidler

Enhver husmoder m/k skal have nogle gode redskaber. Se her, hvilke rengøringsmidler du skal have i køkkenskabet.

Ann-Alicia Thunbo Ilskov er stifter af hjemmesiden Husmoderen.dk, hvor hun giver gode råd om alt fra pletfjerning til hævning af brød. Hun har lært tricksene gennem sine tidligere ansættelser som husholderske og barnepige i Kongehuset.

Hun mener ikke, det er nødvendigt med et stort lager af forskellige rengøringsmidler og specialprodukter til dette og hint. Få, gode produkter kan klare det meste.

Opvaskemiddel: Opvaskemidlet opløser fedt og snavs. 'Neutral' er et godt produkt, hvis man eksempelvis lider af allergi, for den er meget mild. Det rengør alt - fra gulv til pleltfjerning og toilettet - husk bare at afkalke toilettet bagefter.

Eddike: Afkalker fliserne og bruseren på badeværelset, toilettet eller elkedlen, hvor du blander vand og 1 deciliter eddike, som så koger op i kedlen. Hæld en smule i vand med opvaskemiddel, når du pudser vinduer, så fjerner du også kalken der.

Eddiken fjerner også tobaksrøg. Så når du holder fest og gæster ryger, så sæt en skål med eddike frem natten over og luft godt ud. Så forsvinder røglugten.

Glycerin: Fjerner pletter på tøjet - rødvin, kuglepensblæk og chokolade.

Til grovere pletter og snavs kan det være nødvendigt at tage skrappere produkter i brug. Salmiakspiritus, citronsyre og brun sæbe kan derfor også være gode at have i skabet.

I videoklippet kan du se om Ann-Alicia Thunbo Ilskov kan få selv den mest tilkalkede elkedel ren igen og svarer på spørgsmål fra danskerne.