Livsstil

Pas på lange snore og løst tøj til børn

Tøj til børn skal sidde tæt til hoved og hals og må ikke have lange, løse snore, der kan hænge fast, lyder anbefalingerne.

En treårig dreng er død, fordi han tilsyneladende blev kvalt i sin elefanthue, der hang fast i et legehus på legepladsen.

Sikkerhedsstyrelsen udsendte sidste år en rapport med anbefalinger om sikkerhed ved børnetøj og fik samtidig fjernet 25 forskellige typer børnetøj fra butikkernes hylder, fordi de kunne være farlige for børnene. Det var alt fra fine kjoler med bindebånd til flyverdrager med for lange snore i hætten.

På baggrund af den tragiske ulykke vil Sikkerhedsstyrelsen nu kontakte politiet for at finde ud af, hvad der præcist er sket.

"Vi ved ikke, hvad der er sket i den konkrete ulykke, andet end at en elefanthue og et legehus er involveret. Først derefter kan vi se på, om anbefalingerne om sikkert børnetøj skal ændres," siger Dorthe G. Rasmussen, der er pressechef i Sikkerhedsstyrelsen.

Sikkert børnetøj

1. Der må ikke være snore i hoved- og halsområdet i tøj til børn under syv år.

2. Større børn må godt have snore i tøjet i hoved- og halsområdet, hvis snorene ikke er længere end 7,5 centimeter.

3. Generelt må snore og bindebånd ikke have lange, løst hængende ender.

4. Huer skal sidde tæt til ansigtet og halsen, så eksempelvis grene ikke kan komme igennem åbningen og hænge fast.

4. Anbefalingerne gælder både for tøj købt i butikker og hjemmesyet tøj.

Kilde: Sikkerhedsstyrelsen

Indtil da kan Sikkerhedsstyrelsen ikke sige om elefanthuer generelt er mere farlige for børns sikkerhed.

Sikkerhedsstyrelsen oplyser, at børnetøj skal være uden løse snore som kan hænge fast i ting og at huer og tøj må være tætsiddende, så der ikke er fare for, at eksempelvis grene gennem åbningen.