Livsstil

Mænd vælger praktiske forlovelsesringe

Den skal helst ikke være for stor, kantet eller prangende, og så skal den ikke sidde fast, når man putter hånden i lommen. Det tænker mændene, når de skal vælge den perfekte forlovelsesring til kæresten.

Par-forsøg

- Tv2.dk bad Ti personer om at vælge deres yndlingsring ud fra de seks fremstillede ringe. Kæresten måtte ikke kigge med, når den anden valgte

- Alle pånær et enkelt par valgte en af de flade forlovelsesringe med den begrundelse, at den ikke hænger fast i noget

- Kun et par valgte ikke den samme ring som partneren

- Kun et par ville tænke over prisen på ringen

Mænd tænker nemlig praktisk, når de skal være romantiske og vælge den perfekte forlovelsesring til kæresten.

Tv2.dk kiggede med over skulderen, da vi satte forskellige mænd i stævne til at vælge lige netop den ring, som kæresten skal have på fingeren, når de frier til hende.

Carat Smykker og Ure på Fisketorvet i København stillede seks forskellige forlovelsesringe til rådighed, som mændene kunne vælge imellem. Priserne changerede mellem 5.500-109.000 kroner og havde tilsammen en værdi af over 170.000 kroner.

Det var dog ikke prisen, mændene synes at gå op i. Første tanke hos samtlige mænd var nemlig, at ringen skal være flad, så den ikke hænger fast, når hænderne for eksempel stikkes i lommerne.

"Jeg tænker slet ikke pris, hvis jeg skal vælge en ring. Det skal være en, som vi begge to synes er pæn, og den skal ikke være for dominerende. Og så skal den ikke stikke op med en sten, der kan sidde fast i noget," siger 25-årige Christian Andersen, selvstændig entreprenør, der derfor valgte en flad rødguldsring med små hjertesten.

Han er selv lige blevet ringforlovet med sin kæreste, der uvidende om hans valg også valgte den flade hjertedrys-ring, som sin favorit hos Carat Smykker og Ure.

Rammer alle plet

Også 32-årige Pól Petersen ramte plet og tænkte praktisk, da han skulle vælge en ring til sin kæreste.

"Det skal være den med hjerter på, for den vil ikke kunne hænge fast i lommerne eller trøjen. Og så vil hun kunne lide den," siger Pól Petersen, der fik ret i, at kæresten også ville vælge den som førsteprioritet.

Og de flade rødguldsringe med enten hjerter eller få større sten var klart favoritten hos de fleste kærestepar hos Carat Smykker og Ure.

Også 70-årige Søren Thomsen ville vælge den flade udgave af forlovelsesringen, hvis han ikke havde guldbryllup ventende rundt om hjørnet.

"Den er flad og pæn og så tror jeg, det er hendes stil," siger søren Thomsen om den flade alliancering med de tre sten i midten.

Og efter tredive års ægteskab havde også han held til at gætte rigtigt, når det kommer til konens smag for de glimtende brillanter.

"Den er diskret og alligevel ikke. Den er meget flot," fortæller Søren Thomsens kone, Inger Lise Thomsen, da hun har udpeget den samme ring som sin yndlingsring.

Guldbryllupsparret vil dog hellere betale fem tusind kroner end de 109.000 kroner.

Valget af de flade ringe hos parrene overrasker heller ikke personalet hos Carat Smykker og Ure.

"Selvfølgelig er de praktiske ved, at de ikke sidder fast i noget, men det er også meget tidsløse ringe, som man kan gå med altid og som sidder godt. Og så kan man også have andre ringe på sammen med den slags ring," fortæller butikschefen, Camilla Blok, fra Carat Smykker og Ure.

Og noget tyder på, at de fleste mænd er gode til at ramme plet, når ringen skal vælges. For hos Carat Smykker og Ure har de sjældent skuffede piger, der kommer ind og vil bytte ringen.

"Hvis forlovelsesringene bliver byttet, så er det manden, der slukøret kommer tilbage for at finde en ny ring. Men det er godt nok sjældent," fortæller souschefen, Camilla Pedersen.