Livsstil

Godt nyt til kurvede kvinder

Mens modellerne på catwalken under modeugen, som starter i dag, har sneget sig op i en størrelse 36, er størstedelen af danske kvinder en størrelse 42. Og det er nu efterhånden ved at gå op for modebranchen, at frodige kvinder også gerne vil være smarte.

Det er så småt ved at rodfæste sig i modebranchen, at ikke er alene er ultratynde modeller ikke vejen frem, men også at kvinder med kurver er attraktive og faktisk også gerne vil klæde sig i moderigtige rober.

Denne tendens var allerede synlig hos designeren Jean Paul Gaultier tilbage i 2010, hvor han under modeugen i Paris fremhævede de frodige former, da han lod den på mange måder store sangerinde Beth Ditto vise sine designs frem på catwalken.

Og faktisk har flere internationale magasiner efterhånden også plus-size-modeller på deres forsider - som fx italiensk Vogue, hvis juni-forside er prydet af tre kurvede kvinder.

Designertøj til kurvede kvinder

Mens tendensen et stykke tid har været at spore i udlandet, er den nu også ved at finde vej til Danmark, hvor designer-parret Heidi Lykke og Angelica Weiss har specialiseret sig i at kreere moderigtigt tøj til kvinder fra størrelse 42 og op efter.

Carmakoma hedder det danske mærke, der henvender sig til kvinder med fyldige former og interesse i at vise dem frem på bedste mulige vis. Produkter fra deres kollektion har allerede været vist i italiensk Vogue, og i disse dage kan du opleve kollektionen på modeugen i København.

Du kan dog allerede nu møde designerparret i videoklippet nedenfor, hvor de fortæller om deres kollektion og tankerne bag.