Livsstil

Nye stjerneskud i dansk design

Når Copenhagen Fashion Week i eftermiddag skydes i gang, er der flere nye designere, du skal holde et vågent øje med, hvis du vil være først med det nye fremover.

Det er ikke bare kendte og etablerede designere, der i løbet af modeugens næste fem dage vil vise dig, hvad der er værd at iklæde sig til næste sommer.

Der er også god grund til at holde øje med nogle af de nyeste aktører på Copenhagen Fashion Week, fortæller Uffe Buchard til tv2.dk:

"Deres stil går ud over de gængse grænser for, hvad vi opfatter som "dansk" mode. Med andre ord - de har en international profil og dermed internationalt potentiale," lyder forklaringen fra Buchard.

Og modekonsulenten, der holder et vågent øje med alt, hvad der rører sig i modeverdenen, har specielt høje forventninger til en lille håndfuld nye designere - se hvilke nedenfor.

Stjerneskud i dansk design

En ny potentiel stjerne i Uffe Buchards objektiv er et navn som Anne Sofie Madsen, der denne sæson har fået æren af, at være det officielle åbningsshow på Rådhuset i eftermiddag klokken 15.00.

Den unge dansker Dennis Lyngsø, der på fredag for første gang viser en hel kollektion, er bestemt også værd at holde et vågent øje med, mener Buchard. Ligesom nordmanden Veronica B Vallenes, der sidste sæson vandt Max Factors New Talent Award, ifølge modekonsulenten bare bliver bedre og bedre.

Sluttelig er Uffe Buchard helt vild med Astrid Andersens street- inspirerede herretøj:

"Der er absolut ingen herretøjsdesigner, der tilfører mere bid til modeugen end Astrid Andersen lige nu," lyder det således fra modekonsulenten og kreativ direktør fra GrenaaBuchard.

Nedenfor kan du se Covers redaktionschef, Chris Pedersen, give sit bud på tre upcoming danske designere: