Livsstil

Det nye guld er rosa

Guldet skal hverken være hvidt, gult eller rødt. Det skal være rosa. Få tips til, hvordan du tager trenden til dig.

Vil du både være på forkant og samtidig med på beatet de næste mange år, skal du investere i et smykke i rosaguld.

Det mener smykkeekspert Charlotte Møbjerg Ansel-Henry, der blogger om smykker på Goldmindblog.dk.

For rosaguld eller rosegold, som det kaldes på engelsk har nemlig længe været hot i udlandet, men har nu bredt sig til Skandinavien og flere danske smykkefirmaer har taget tendensen til sig.

"Danske kvinder har tidligere undgået den fine lyserøde rosaguld, bl.a. fordi, de har været usikre på, om det er ægte guld, og fordi danske kvinders hudfarve måske er lidt lys i tonen," siger Charlotte Møbjerg Ansel-Henry.

Men rosaguld er rigtig guld, og farven fås ved at blande forskellige metaller sammen med guldet f.eks. kobber. Det gør ikke guldet mindre værd eller mindre ægte, da der også i eksempelvis 14 og 18 karat guld er blandet andre metaller i for at gøre guldet hårdere og mere modstandsdygtigt mod ridser og skrammer.

Du skal ifølge smykkeeksperten være opmærksom på, at den rosa farve kan variere fra firma til firma, da de hver især går efter præcis den rosaguld tone, som de synes klæder deres målgruppe bedst. Så find den farve du synes bedst om, og prøv selv, faktisk går den rosafarve smukt til både gylden og lys hud.

Smykkerne giver et sofistikeret og elegant look, og mikset med rødguld og hvidguld tager de sig endnu smukkere ud.

Charlotte Møbjerg Ansel-Henry har her fundet en række smukke smykker i rosaguld.

1. Massiv og stilfuld ring i rosaguld, med rund bevægelig ring med diamanter fra Charlotte Mielko.

2. Rosaguld smykker fås også i forgyldt version, hvilket gør dem markant billigere, da det kun er en rosa overflade, der er lagt ovenpå sterling sølv.

Her er det en armring i forgyldt sølv med hamret overflade til 2.899 kr. fra Jewlscph.

3. Miks for eksempel hvid, rød og rosaguld og tilfør gerne diamanter. Ringene kan mikses, som du selv ønsker og fås med forskellige farver diamanter. Start med en enkelt ring og ønsk dig flere.

Ringe i forskellige guldtyper fra Ole Lynggaard Copenhagen.

4. Smuk og feminin cocktailring i rosaguld med diamanter fra Bodil Binner.

5. Rosaguld har længe være populært til ure. Pandora, som nu også laver ure, har lavet et stilrent ur i rosaguld med chokoladebrun skive.

6. En fin fashionkæde med en skøn lille stilletsko fra Jewlscph.

Få flere tips til, hvordan du stilfuldt mikser rosaguld med dine andre smykker på Charlotte Møbjerg Ansel-Hnerys blog Goldmindblog.dk. Følg linket i boksen øverst til højre.