Livsstil

Disse tre bøger gør dig klogere

Brug sensommeren på at læse dig klogere og gladere. Her kan du se, hvad du skal læse.

Find livsglæden (igen)

Forstå dit humør. Få styr på triste tanker og følelser. Find vej til livsglæden. Overvind depression.

Det er de fire ben i %u201EFind livsglæden frem igen" skrevet af Irene Oestrich, som netop er udkommet på Politikens Forlag.

Irene Oestrich er kognitiv psykolog og har tidligere skrevet om angst og stress. Denne bog handler om, hvordan vi ved at tjekke ind med vores (alt for kritiske) måde at tænke på, kan få et nyt - og gladere - syn på tilværelsen.

Find livsglæde igen, 250 kr. Politikens Forlag.

Tid til (op)blomstring

Psykologer har generelt gjort os meget klogere - men har de også gjort os gladere?

Amerikaneren Martin Seligman har sat sig for at efterlade planeten jorden som et gladere, mildere og mere rummeligt sted, end da han kom.

Kritikerne beskylder ham for at være overfladisk, men læsere over hele verden elsker ham. Så mon ikke efterfølgeren "Flourish" til hans bestseller på 16 millioner (!) eksemplarer også bliver et kæmpe hit?

Florurish, Martin Seligman, Books & Co., 270 kr.

Husk det...

Der er åbenbart en spillefilm på vej baseret på denne fantastiske bog: "Moonwalking with Einstein" (ikke på dansk endnu). Den er skrevet af Joshua Foer og bogens nørdede tema, hukommelse, har virkelig fænget. Måske fordi hukommelsen er nøglen til sindets særlige veje.

Lyder navnet Foer bekendt? Så har du muligvis læst storebror Jonathan Safran Foers prisbelønnede %u201EEkstremt højt og utrolig tæt på", en roman om newyorkerdrengen, hvis far dør i 9/11. Køb dem begge, hvis du ikke allerede har været der.

Moonwalking with Einstein, Joshua Foer, ca. 150 kr. amazon.com

Få coachens tips til, hvordan du viser verden, hvem du er på Alt for damernes hjemmeside. Følg linket i boksen til højre.