Sådan slipper dit barn af med sutten

Når dit barn fylder syv måneder, er det slut med sutteflasken, og når det fjerde år rundes, så skal sutten smides ud. Sådan lyder det fra familievejleder Lola Jensen.

Det er med sutteflasken som med amning, når dit barn er mellem 7-8 måneder, er det ikke længere nødvendigt, da dit barn her lige såvel kan drikke af en kop.

Det siger Lola Jensen og tilføjer, at mens barnet får sutteflaske, skal det foregå som amning. Altså hvor du sidder med barnet i armene og har kontakt, mens det spiser.

På den måde kommer barnet ikke til at ligge alene med flasken og vænne sig til, at det kan spise, når det vil, siger Lola.

Sutten er kun til trøst

Når dit barn fylder to forsvinder suttebehovet, hvorfor de små poder ikke længere har brug for deres sut.

Men én ting er behovet, end anden er hyggen og trygheden, hvorfor det godt kan være svært at tage sutten fra en lille størrelse på to år.

Derfor er det ifølge Lola Jensen fint at lade dit barn beholde sutten, til det fylder fire, så længe den kun bruges til trøst og til at sove - og altså ikke bliver stoppet i munden på barnet i løbet af dagen.

Nu er det slut

Når dagen så oprinder, hvor sutten skal smides, så skal det gøres uden de store dikkedarer, taler og forberedelser. Det formaner Lola.

Derimod skal du simpelthen samle alle sutter putte dem i en pose og fortælle dit barn, er nu er det stort nok til ikke længere at bruge sut.

Derefter skal sutterne smides langt væk og ikke hænges i et suttetræ - for barnet skal vide, at de er pist væk. Til gengæld kan du give dit barn en belønning i form af fx et stykke legetøj - og forberede dog på lidt ekstra trøst de første nætter efter.