Mor: Babyer kan altså godt være klamme

Det er ikke bare en dans på roser at blive mor, det lugter også lidt af lort. Og det er helt ok, forsikrer bogen "Dumme mor".

Det er ikke bare smukt og dejligt at blive mor. Det skriver forfatter og journalist Rikke Haarbye, der har begået bogen "Dumme mor", gerne under på.

"Han er jo helt klam i hovedet". Var fx hendes umiddelbare kommentar, da hun så sin nyfødte søn for første gang, fortæller Haarbye og tilføjer, at det efterfølgende tog hende tre uger, inden kærligheden til "den lille fede", som hun i dag betegner sønnen Villy, for alvor meldte sig.

Nu er kærligheden til gengæld næsten ustyrlig, men lige meget hvad, så er det ifølge Rikke svært at være en perfekt og politisk korrekt mor - og med bogen fortæller hun, at det heller ikke er nødvendigt.

En lort i hånden er bedre end lort på gulvet

"Dumme mor" omhandler det at blive mor for første gang - og det at der ikke kun er én rigtigt måde at gøre det på. Den tager som sådan udgangspunkt i, at mødre kan være lige så forskellige, som kvinder er.

Den ene synes måske, det er ok at gribe sit afkoms lort i hånden eller spise dets oversavlede æble, mens begge dele giver anledning til kvalme hos en anden. Pointen er bare at begge dele er helt ok.

Det og meget mere kan du læse om i bogen "Dumme mor", der er en samling af Rikke Haarbyes klummer fra Søndagsavisen. Og du kan møde forfatteren nedenfor: