Livsstil

Her er årets bedste brætspil

.

Det er efterårsferie og årets bedste brætspil er netop blevet kåret. Vi ser på vinderspillene og giver inspiration til hygge i ferien.

Efterårsferien er for mange ensbetydende med familiehygge, og hvad er mere hyggeligt end at samle hele familien om et godt brætspil på en kold efterårsdag? Hvis du kan svare "stort set intet" på spørgsmålet, så kig med her, hvor vi anmelder tre nye brætspil.

De tre spil, vi anmelder, har hver især netop modtaget Guldbrikken, der er en brætspilspris til de bedste og mest innovative brætspilsoplevelser for hele familien.

MensLEGO Heroica Fortaan fik prisen for bedste børnespil, blevMondo kåret som årets bedste familiespil, og7 Wonders fik af juryen prisen som det bedste spil for voksne i 2011.

Læs mere om de tre spil nedenfor og hør anmeldelser af dem i indslaget:

LEGO Heroica Fortaan

Lad børnene selv bygge huler og udforske dem med %uFB01re forskellige eventyrere. Der er endvidere mulighed for at udvide spillet med egne huler, selv styre monstrene. Spillet iscenesætter en light-udgave af rollespil på brætspil.

LEGO-spillene har udviklet sig markant på bare et år, og Heroica er et holdbart univers med masser af udvidelsesmuligheder.

Fra 8 år, 2-4 spillere. Distributør: LEGO

Mondo

Byg din helt egen verden af vulkaner, vilde dyr, hede sletter og frodige skove. Mondo er et kreativt verdensbyggerspil, hvor manglen på ture og hvis utallige spilvarianter og konstante udfordringer sikrer lang holdbarhed og unikke oplevelser for alle i familien uanset alder.

Fra 8 år. 1-4 spillere. Distributør: Enigma

7 Wonders

På blot 30 minutter kan man i kortspillet 7 Wonders bygge sit eget vidunder, vinde militærmagten og dermed sejren i dette op%uFB01ndsomme nybrud af et kortspil.

7 Wonders er smukt varieret, stærkt dynamisk og ideen med løbende at sende kort rundt til hinanden er ny og svært taktisk, da det indbyder til mange forskellige strategier.

Fra 13 år. 2-7 spillere. Distributør: Enigma