Livsstil

Sådan takler børn forældreskænderier

Drenge og piger reagerer forskelligt, men påvirkes ens af forældreskænderier, mener familievejleder Lola Jensen.

Det er aldrig sjovt at være barn når mor og far skændes uanset om man er dreng eller pige. Derimod er der stor forskekel på hvordan kønnene reagerer, fortæller Go' Morgen Danmarks faste familievejleder Lola Jensen.

"Drenge bliver ligeså bekymret som piger, når forældrene skændes, men piger er bedre til at udtrykke det direkte. Det kender vi også som voksne. Mænd kan gå og tænke over et problem meget længe, men være ligeså nervøse over det som kvinder," siger Lola Jensen til tv2.dk

Opdag det i pigernes leg

Ifølge Lola Jensen kan man se i pigernes dukkeleg, når de er bekymrede.

Eksempelvis ved, pigerne gør dukkerne sure på hinanden. Så heldig er man ikke med drenge. Ofte kan drenge ikke sætte de ord på deres følelser.

Derfor giver de udtryk for deres bekymring på mange andre måder. Det kan være ved at spille højt musik på værelset, ved at vælte en vase eller noget helt tredje.

"Mange drenge vil ikke fortælle, hvad der er galt, og det skal man ikke presse dem til - hvis de er gamle nok. Fortæl ham, at du er klar til at snakke om det, når han vil. Når barnet kommer til dig, skal du tage deres bekymring alvorligt og ikke negligere det," lyder det fra familievejlederen.