Livsstil

Find farverne frem og fald til ro

Ny kunstnerisk malebog indbyder børn og voksne til at smile, undre, tænke og male - og her må man gerne overskride både streger og grænser.

Mange børn har en hektisk hverdag, hvor der konstant er aktivitet omkring dem. Det er derfor ikke så mærkeligt, at det måske kan være svært for børn at være stille, lytte til sig selv og falde til ro. Her kan en malebog for nogle være en beroligende faktor.

Især malebøger med de såkaldte Mandala er kendt for at stimulere fantasien og give tid til fordybelse. At farvelægge Mandala kan således betragtes som meditation i bevægelse, der tilfører ro og afspænding - og det gælder for både børn og voksne.

Hvis du imidlertid godt kunne tænke dig at meditere og fantasere med farvelægning men samtidig også har lyst til at lege med og lade dig inspirere af nogle af Nordens dygtigste nulevende kunstnere så er "Den Stora Nordiske Malebok" måske noget for dig:

Kunst, kreativitet og ånd

En lang række markante personligheder fra billedkunstnere over musikere til graffitimalere satte sidste år de første streger i malebogen "Tegn videre med 66 danske kunstnere". Nu har et kuld nye kreative mennesker bidraget til endnu en malebog med finurlige og overraskende værker

Denne gang har 84 dygtige, garvede som spirende, billedkunstnere fra Danmark, Norge og Sverige tegnet deres personlige bidrag, som børn og barnlige sjæle i alle aldre kan tegne videre på. I år sælges malebogen i både Norge, Sverige og Danmark, mens overskuddet igen går til Røde Kors.

"Jeg gjorde det igen fordi, det var så sjovt ," siger initiativtager bag begge malebøger, Lærke Hein, som med " Den Stora Nordiske Malebok" ønsker at give den gode kunst, den gode kreativitet, den gode ånd og de nødvendige penge til de, der trænger.

Alle kan lege og lære

I den første malebog lod Lærke Hein såvel kunstnere som ikke-kunstnere bidrage med værker. Denne gang er der imidlertid kun kunstnere med. Kunstnere som allerede har gjort det rigtig godt og kunstnere, som Lærke Hein ser potentiale i.

Ligesom kunstnerne i malebogen er vidt forskellige, er værkerne det også. Fælles for dem alle er dog, at de byder op til leg og fri fantasi. Tegningerne i bogen er således kun en begyndelse - det er op til den enkelte at tegne og male videre og dermed skabe et kunstværk i samarbejde med nogle af de mest kendte nordiske kunstnere.

Med bidrag fra blandt andre Olafur Eliasson, Jeppe Hein, Magnus Wallin, Camilla Løw, Fredrik Raddum og Michael Kvium er malebogen et sandt slaraffenland for alle, børn som voksne, der har lyst til at lege - og måske lære noget af nogle af Nordens dygtigste nulevende kunstnere.

Mød Lærke Hein i indslagene nedefor, hvor Nova og Andreas kaster sig over værkerne i bogen:

.

"Den Stora Nordiske Malebok" udkommer den 20. oktober og koster 199 kroner. Hver gang en bog bliver solgt går 20 kroner ubeskåret til Røde Kors i henholdsvis Danmark, Norge og Sverige