FĂĄ to piger og bliv lykkelig

Hvis du drømmer om et lykkeligt og harmonisk familieliv, så skal du få to døtre. Det viser en undersøgelse foretaget af et britisk familieforum.

Folkene bag undersøgelsen har stillet 2116 forældre til mere end et barn under 16 år en lang række spørgsmål om deres familieliv - og konklusionen er klar: Familierne med to piger er mest i harmoni.

Top 12 over de undersøgte søskendekombinationer:

1. To piger

2. En dreng og en pige

3. To drenge

4. Tre piger

5. Tre drenge

6. Fire drenge

7. To piger og en dreng

8. To drenge og en pige

9. Tre drenge og en pige

10. Tre piger og en dreng

11. To drenge og to piger

12. Fire piger

Og det er lige, så man må knibe en tåre, når man læser listen over fordelene ved den lyserøde søskendekombination: To piger skændes sjældent, de leger pænt sammen og ignorerer ikke hinanden, de er en fornøjelse at være sammen med, de generer ikke deres forældre, de larmer ikke, og de betror sig til deres forældre. - Og så må du godt tørre øjnene!

FĂĄ fire og bliv frustreret

Selv om fordelene ved at have to piger tilsyneladende ingen ende vil tage, så viser det sig, at hvis du dobler antaller af piger op, så står du med den fuldstændig modsatte situation - det totale ragnarok!

Ud af de 12 søskendekombinationer, som undersøgelsen har haft i fokus, får de fire piger en absolut bundplacering. Med fire piger i huset vil du have masser af konflikter, masser af larm og masser af skænderier på kryds og tværs.

"Resultaterne er meget fascinerende - vi går ofte ud fra, at små piger er de rene engle, og sådan ser det også ud som om, det forholder sig med to piger, men jo flere piger du får, des større problemer får du", fortæller Faye Mingo, der er talsmand for familieforummet Bounty.com, der står bag undersøgelsen.

Og stik i mod hvad mange sikkert tror, så giver en drengeflok færre grå hår i forældrenes hoveder. Faye Mingo fortæller:

"Faktisk viser det sig, at hvor springet fra to til fire piger fører forældrene fra en ekstrem til en anden, så sker der slet ikke samme dramatiske spring, hvis du dobler to drenge op til fire. Vi havde forventet, at kombinationen af to, tre eller fire drenge ville være den mest vanskelige, simpelthen på grund af drenges mere energiske og larmende natur."

Andre konfliktfyldte kombinationer

Fire piger er altså den værste kombination, men du skal ikke føle dig sikker, selv om du sidder med en anden kombination: Med to drenge og to piger, tre piger og en dreng eller tre drenge og en pige i huset bevæger du dig ligeledes i konfliktfyldt farvand.

Og konklusionen ligger jo lige til højrebenet: Jo flere børn, du får, des mere mister du overblikket, og des mindre tilfreds bliver du med dit familieliv. I hvert fald hvis man skal tro de adspurgte forældre til fire, der indrømmer, at de klassiske konfliktområder, måltider, putning og påklædning, fylder ekstremt meget i deres hverdag.

Alligevel fortæller 62 % af dem, at selv om det er hårdt at have fire børn, så ville de gøre det igen, hvis de fik valget. Så mon ikke den kaotiske hverdag trods alt byder på så meget glæde, at det er slidet værd?