Margrethe - den uperfekte dronning

Vidste du, at dronning Margrethe hyler af grin til Klovn og desuden elsker at se gamle Olsen Banden-film? Og i øvrigt slet ikke er for fin til en hurtig leverpostejmad på skituren.

Dronning Margrethe har siddet 40 år på tronen, og i den anledning er forfatteren Jens Andersen aktuel med portrætbogen 'M - 40 år på tronen'.

Forfatteren har fået en sjælden mulighed for at komme helt tæt på den dronning, som de fleste af os forbinder med nytårstaler og statsbesøg - faktisk har han, i forbindelse med arbejdet med bogen, haft hele 12 timer i enrum med regenten. Og der er ingen tvivl om, at de 12 timer har efterladt et yderst positivt indtryk. Men hvem er hun så, vores alle sammens dronning?

Et sjældent menneske

Jens Andersen slår fast, at Dronningen har været skøn, nem og meget interessant at arbejde med - og samtidig helt særlig:

"Hun er et sjældent menneske, fordi hun er dronning, men hun er også sjælden som mennesketype, fordi hun er så dannet. Hun ved utroligt mange ting", fortæller Jens Andersen til tv2.dk.

Og der er i forfatterens øjne ingen tvivl om, at hun skiller sig mere end almindeligt ud fra mængden:

"Vi bliver mere og mere ens i dag, vi bliver eksperter inden for et lille felt, men der er hun helt anderledes. Hun ved virkelig alt om alt, hun har en helt utrolig viden, og hun holder sig opdateret omkring alt", siger Jens Andersen.

Den uperfekte dronning

Nøje tilrettelagte statsbesøg og en evig horde af folk, der står og tripper for at overholde en stram tidsplan - det kan nok give de fleste lyst til at bryde ud og finde en modpol.

Og dronning Margrethe er ingen undtagelse. Hun søger naturligt nok åndehuller i sin stramt tilrettelagte hverdag, og hun finder dem blandt andet i sin interesse for malerkunst og i naturen. For faktisk falder det med de stramme tidsplaner ikke naturligt for hende:

"Hun siger selv, at hun ikke er noget præcist menneske, og at hun nok ikke nåede tingene, hvis der ikke var folk omkring hende", fortæller Jens Andersen.

Hvornår træder Dronningen allermest ud af sin dronningerolle? Og hvad drysser hun oven på sin leverpostejmad? Få svaret i videoen øverst på siden.