Livsstil

Modeekspert: Nej, Mary er ikke kedelig!

Der er fokus på andet end eksportfremstød Down Under, hvor det danske kronprinspar netop nu promoverer grøn teknologi, grøn byplanlægning og nordisk mad.

Kronprinsesse Mary og hendes tøjstil er nemlig kommet i vælten, efter en lokal avis har været ude med riven.

Det er avisen Canberra Times, der, efter interviews med folk fra den australske modebranche, har bragt en artikel med overskriften 'Endless elegance, but not very Aussie'.

"Canberras fashionistas beundrer Mary for hendes uendelige elegance, men lidt flere farver og måske noget australsk designet tøj ville også klæde hende", skriver avisen.

Danskerne kan ikke få armene ned

Roserne for netop stilen vil ellers ingen ende tage herhjemme, hvor kronprinsessen er blevet ophøjet til et stilikon, fordi hun forstår at klæde sig i øjenhøjde med danskerne.

Og Eurowomans moderedaktør, Pernille Teisbæk, er da heller ikke enig i kritikken:

"Hun er virkelig god til at klæde sig. Hun er både klassisk lækker, cool og moderne, og hun er i hvert fald ikke kedelig", siger Penille Teisbæk til tv2.dk.

Australsk stil er mere spraglet

Kritikken udspringer ifølge moderedaktøren af den forskel, der er mellem de to landes modekulturer:

"Mary klæder sig som dansk mode dikterer. Hun er minimalistisk og skandinavisk i sit look, og det adskiller sig selvfølgelig fra den australske tøjstil, der generelt er mere amerikansk og spraglet", fortæller Pernille Teisbæk til tv2.dk.

Og så spiller vejrguderne også ind - for der er jo unægtelig forskel på vores og deres klima:

"Vejret er jo varmt og dejligt i Australien, og det indbyder til flere farver og en mere åben stil med korte ærmer og udringede bluser og kjoler. Lige nu er det vintermoden, der dominerer herhjemme, og derfor er tøjet knap så åbent og farverigt. Hvis den danske mode dikterer stærke farver til foråret, så er jeg sikker på, at Mary også bliver mere farverig", slutter Pernille Teisbæk.

Om der kommer mere kulør på Mary til foråret, vil tiden vise. I mellemtiden må konklusionen lyde, at ja, australierne har ret i, at der ikke er meget Aussie over Marys stil, til gengæld giver moderedaktøren dem ikke ret i, at Marys stil skal peppes op med flere farver og australsk design - hun er helt perfekt som hun er. Er du enig? Afgiv din stemme i boksen.