Livsstil

Her er verdens fedeste vintagebutikker

Genbrug, second hand eller vintage - kært barn har mange navne. Uanset hvad vi vælger at kalde det, så er brugt tøj in - ikke mindst på grund af stjerner som Helena Christensen, Pernille Rosendahl og Sarah Jessica Parker, der ofte viser sig iført hippe brugte klæder.

Fordelene ved vintagetøjet er, at du kan sammensætte din helt egen stil og undgå en af stangtøjets ulemper: At rende ind i andre med samme påklædning.

De fleste storbyer byder på adskillige lækre vintagebutikker, og det kan være svært at vide, hvilke du skal gå efter. Derfor har tv2.dk bedt Eurowomans moderedaktør Pernille Teisbæk om at pege på sine favoritter:

Porto Bello market i London:

Her er mange gode vintage fund at finde, også customized hvor designstuderende har re-designet retro styles til moderne brug.

Didier Ludot i Paris, 33 Rue Valois:

Her er luksus og kun fra de store modehuse som Chanel, Hermes, Dior etc. - de har både nyere ting der er let brugte og ældre sager fra 1930´erne osv.

Edith Machinist i NYC, 104 Rivington Street:

Her er håndplukket fede sager, mange fede mærker såsom Celine, Hermes og Commes de Garcon, men der er også mindre dyrere sager i rigtig god kvalitet.

Time's Up i Dk, Krystalgade 4, 1172 KBH K.:

Super mange sjove styles og cool mærker, du kan finde en klassisk Burberry trenchcoat eller YSL stiletter.

Rigtig god vintage-jagt!