Skarsgård: Fincher frem for Oplev

Gus Van Sant, Peter Flinth, Ron Howard, Gore Verbinski, Christopher Nolan og Lars Von Trier. Listen af instruktører på film, som den svenske verdensstjerne Stellan Skarsgård har været med i, er lang.

Men svenskeren har sin egen favorit.

I den amerikanske udgave af "Mænd, der hader kvinder", "The Girl with the Dragon Tattoo", er Skarsgård foran kameraet, mens David Fincher er bag. Og det passer svenskeren rigtig godt.

"Jeg elsker mit job som skuespiller, og denne gang har jeg arbejdet med en instruktør, der virkelig er interesseret i, hvad jeg laver. Det er fantastisk. Når man arbejder med Fincher, får man mange chancer for at afprøve ting og udvikle sig."

Elsker at arbejde med Fincher

"Der er andre instruktører, der er teknisk rigtig dygtige, men som er ligeglade med skuespillernes karakterer. David Fincher er bare ikke en af dem. Jeg elsker simpelthen at arbejde med ham," siger Stellan Skarsgård til Ritzau ved filmens gallapremiere i Stockholm.

I 2009 stod den danske instruktør Niels Arden Oplev bag filmatiseringen af svenske Stieg Larssons "Mænd der hader kvinder". Men den version var ikke noget for den svenske verdensstjerne.

"Jeg læste manuskriptet til den svenske version, og jeg kan ikke huske, hvorfor jeg ikke endte med at være med i den. Måske kunne jeg ikke lide manuskriptet eller rollen, eller også havde jeg ikke tid. Jeg ved det ikke," fortæller Stellan Skarsgård.

Svenskeren er dog ikke i tvivl om, hvorfor han valgte at være med i den amerikanske "The Girl with the Dragon Tattoo".

To forskellige film

"Filmene er forskellige, for de er lavet af to personer med forskelligt temperament. Man kan sige, at det er to forskellige personligheder, der har angrebet den samme bog.

"En Fincher-film er altid en Fincher-film. Det betyder, at selvom det er en Hollywood-film med mange penge bag, så er filmen stadig selvstændig, for Fincher skinner altid igennem og er i fuld kontrol. Det kan jeg godt lide," siger skuespilleren.

Med sin svenske nationalitet i ryggen syntes Skarsgård ellers oplagt til en rolle i den svenske film. Men nationalitet spiller ingen rolle for ham i den forstand.

"Hollywood kom til mig"

"Det er en utrolig populær bog og film i Sverige. Og jeg er meget glad for, at Hollywood kom til mig for en gangs skyld i stedet for, jeg skulle henvende mig til dem," siger han.