Livsstil

Sådan tager du beslutningen om skilsmisse

Ifølge skilsmissecoach Mette Haulund, kan det være svært at tage selve beslutningen om skilsmisse. For hos rigtig mange personer dukker spørgsmål som 'Har vi kæmpet nok, Hvorfor kan jeg ikke leve med det jeg har, Kan jeg være det bekendt, Hvad med børnene og Kommer jeg til at fortryde, konstant op og forvirrer mere, end de gavner.

Hun råder derfor også til, at man ikke skal lave lister over de gode og dårlige ting i parforholdet.

"En beslutning om skilsmisse skal træffes ud fra grundige overvejelser og kan ikke gøres op i en "plus og minus liste". Du kan finde nok så mange ting på plussiden omkring dit parforhold. Men blot et par ting på minussiden kan være så grundlæggende vigtige for dig, for at du lever det liv du gerne vil, så de langt overskygger de mange ting på plussiden," siger Mette Haulund til tv2.dk.

6 spørgsmål der er vigtige at overveje

Udover at være skilsmissecoach er Mette Haulund også stifter af hjemmesiden skilsmisseraad.dk, som rådgiver par, der vil have hjælp til at håndtere skilsmisser.

Siden jul har hjemmesiden haft en tredobling i antallet af henvendelser fra folk, der gerne vil skilles. Her råder hun danskerne til at overveje følgende spørgsmål for at afklare, om skilsmissen er den rigtige løsning:

1. Hvad er den helt reelle grund til, at du ønsker skilsmisse? Er det realistisk at få opfyldt de manglende behov?

2. Hvor længe har I reelt ikke haft det godt sammen?

3. Har du gjort alt det, du kunne for at finde tilbage til kærligheden?

4. Hvad er det, der gør, at du er i tvivl om, at skilsmisse er løsningen for dig? Er det konsekvenserne ved skilsmissen eller er det tvivlen om følelserne for din partner?

5. Hvad fortæller din mavefornemmelse, hvis du skal være helt ærlig over for dig selv?

6. Hvilket parforhold vil du gerne kunne se tilbage på, når du bliver gammel og kommer du til det, hvis du bliver i dit ægteskab?

Hvis man har været partneren utro

Men det er ikke alle personer med skilsmissetanker, der kan nøjes med de seks spørgsmål. For mange handler det også om, at vælge mellem to personer; sin ægtefælle og sin elsker.

"Rigtig mange skilsmisser opstår efter utroskab. Og hvis man har været sin partner utro og på baggrund af det overvejer skilsmisse, er der flere spørgsmål, der skal tages grundigt op til overvejelse," mener Mette Haulund.

1. Hvad ville der ske i dit nuværende parforhold, hvis du gjorde lige så meget ud af dig selv og tog lige så meget initiativ, som du gør, når du mødes med din hemmelige elsker?

2. Hvis du ikke havde mødt ham / hende du er utro med, ville du så vælge skilsmisse?

3. Hvordan kan du vide, at han / hun er den helt rigtige for dig?