Livsstil

Husk hjelmen på skiferien

Rigtig mange danskere klikker i den kommende tid skiene under fødderne og suser ned ad de sneklædte pister enten syd- eller nordpå.

Men det er en rigtig god idé at klikke andet end skiene fast. En undersøgelse viser, at du kan reducere antallet af skader med op til 60 procent, hvis du husker at spænde skihjelmen. Den beskytter nemlig mod alvorlige hovedskader. Det fortæller Børneulykkesfonden.

"Skiferie er en fantastisk måde at være aktiv sammen på som familie, men man skal ikke glemme sikkerheden. Skal man af sted på skiferie, så er skihjelmen en nem og billig investering, som nedbringer risikoen for, at dit barn får alvorlige hovedskader eller hjernerystelse," siger Henriette Madsen, leder af Børneulykkesfonden og tilføjer, at forældre ikke skal glemme sig selv - men være et godt forbillede for deres barn og huske selv at køre med hjelm.

Påbudt at køre med hjelm

Heldigvis er det almindelig udbredt på de største skidestinationer, at børn under 15 år skal køre med hjelm. I Italien og Østrig er der f.eks. indført et påbud, mens skibørn i Norge og Sverige kører gratis med lift, hvis de er iført hjelm.

Undersøgelsen fra Børneulykkesfonden viser da også, at danske forældre generelt er rigtig gode til at huske at spænde hjelmen på poderne - ni ud af ti børn bærer hjelm.

Flotte tal, som Børneulykkesfonden gerne vil holde fast i. Derfor udsender fonden fem gode råd, som du bør læse, inden turen går mod pisterne:

1. Giv dit barn en skihjelm på.

2. Vælg sikkerhedsudstyr i korrekt størrelse, og sørg for at bindinger på skiene er indstillet korrekt, og at støvlerne er korrekt fastspændt på ben og fødder.

3. Invester i en skiskole til dit barn, da en skiskole forbedrer dit barns teknik og hjælper til at gøre dit barn mere sikker på ski.

4. Snak med dit barn om at man på pisten skal vise hensyn og være opmærksom på andre, der kommer kørende.

5. Glem ikke at du som forælder er den bedste rollemodel! Husk derfor også din egen sikkerhed.

Rigtig god skiferie!