Stjerner i trængsel til Oscar-frokost

Der var bogstaveligt talt stjerner i trængsel, da det amerikanske filmakademi i går indbød til den årlige Oscar-frokost i Los Angeles. Brad Pitt, Meryl Streep, Steven Spielberg og George Clooney var blandt gæsterne på Beverly Hilton-hotellet, hvor næsten alle nominerede samledes til god mad og afslappet samvær.

Det er en tradition, Clooney sætter stor pris på og har prøvet tre gange før. Skuespilleren er i år oppe mod en af sine bedste venner i skikkelse af Pitt, som er nomineret for hovedrollen i sportsdramaet "Moneyball" mens Clooney gør sig gældende med sin præstation i "The Descendants".

I går handlede det dog mest om hygge. "Det er så sjovt at mødes og høre om, hvad hinanden har bedrevet siden sidst", sagde Clooney inden stjernerne satte sig til bords.

Regler for takketaler

Sædvanen tro benyttede akademiet lejligheden til at indskærpe reglerne for takketaler og produceren Brian Grazer uddelte fif til, hvordan de heldige vindere kan gøre en god figur. Det er for eksempel en skidt idé at opremse en søvndyssende stribe navne fra mor til gud.

Mandagens menu stod på delikatesser som grøntsagssalat, eksotiske hors d'ouevres, Atlanterhavslaks og tilsidst sorbet med mangosauce og friske bær.

Efter nogle timer i muntert selskab var det tid til det såkaldte klassebillede. På 2012-udgaven ses også Glenn Close, Kenneth Branagh, Rooney Mara, Michelle Williams, Gary Oldman, Viola Davis, Melissa McCarthy og Octavia Spencer.

Ud over Spielberg var instruktørerne repræsenteret af Martin Scorsese, Alexander Payne og franske Michel Hazanavicius.

Næste gang, hele den brogede flok mødes, er søndag den 26. februar, hvor Kodak Theater i Hollywood danner rammen om Oscar-uddeling nummer 84 i rækken.