Livsstil

'The Girl With the Dragon Tattoo' overhaler originalen

David Finchers Hollywood-udgave af "Mænd der hader kvinder" overhaler originalversionen i overbevisende stil.

Trods lunkne anmeldelser passerede "The Girl With the Dragon Tattoo" i går en global omsætning på 200 millioner dollars, næsten 1,2 milliarder kroner, mens Niels Arden Oplevs filmatisering af Stieg Larssons bestseller blot er noteret for 595 millioner kroner på verdensplan.

Forskellen mellem de to ventes oven i købet at vokse. "Mænd der hader kvinder" er færdig i biograferne, hvorimod Finchers film langt fra er udspillet. Den har eksempelvis stadig premieren til gode i Japan og kom først i fredags ud i Italien.

Dertil kommer, at "The Girl With the Dragon Tattoo" er nomineret til fem Oscars, heriblandt én til Rooney Mara for hendes præstation som Lisbeth Salander. Hvis hun vinder, er der udsigt til flere penge i kassen, da den slags plejer at øge biografgængernes interesse.

Fincher bekræftede for nylig, at han også giver sit bud på de to sidste romaner i Larssons trilogi og indspiller filmene i ét hug.