Livsstil

"Ja, danske kvinder er hidsige og humorforladte"

Danske kvinder er kedelige, dårlige til at flirte og ligner Pepsi-dåser. Det påstår den amerikanske forfatter af "Don't Bang Denmark", Roosh V. Og Jakob Vølver, som er manden bag den satiriske selvhjælpsbog "Manual for mænd", er tilbøjelig til at give ham ret.

På ét punkt er den danske forfatter dog rivende uenig med sin amerikanske kollega i karakteristikken af danske kvinder. Modsat Roosh V mener Jakob Vølver nemlig, at danske kvinder er sexede:

"Han tager grueligt fejl på ét område - nemlig at danske kvinder ikke er attraktive. Det fatter jeg simpelthen ikke. Aldrig har jeg været noget sted på kloden, hvor befolkningstætheden af smukke og charmerende kvinder ligger så højt som i Danmark", siger Vølver, der er bosat i New York.

Men når det så er sagt, er Jakob Vølver faktisk ret imponeret over de antropologiske iagttagelser den amerikanske forfatter har gjort sig på kun to måneder i Danmark. Og efter at have fulgt lidt af debatten om Roosh V's udsagn på Facebook (se debatten via linket i boksen til højre), er Vølver ikke længe om at tilføje endnu en påstand om danske kvinder:

"Når man følger lidt med i debatten på Facebook, hvor hidsige feminister straks følte sig trådt på, kunne man så tilføje til listen, at danske kvinder (i al fald den del der ytrede sig) har ualmindeligt svært ved at grine af sig selv og tage imod kritik fra anderledes tænkende", lyder det fra Vølver, der opfordrer til at anskue Roosh V's udsagn i et lidt større perspektiv.

Danske kvinder ryger, drikker bajere og styrer verden"

Jeg tror mange, der hidser sig op glemmer at se på, hvem der kommer med kritikken. Han er amerikaner. Han betragter og vurderer danske kvinder i forhold til sit eget udgangspunkt, nemlig amerikanske kvinder - jeg er selv gift med en af slagsen. Set i det lys har han ret i utrolig mange af sine betragtninger", siger Jakob Vølver og uddyber:

"Danske piger ryger mere end piger her i USA, og de kan godt lide en bajer. Danske kvinder er ikke lige så tøsede og fjantede, som jeg oplever, mange amerikanske piger er, og det får dem til at fremstå maskuline og utilnærmelige og som dårlige flirtere. Mange danske piger har desuden - hvad jeg først har opdaget, efter jeg flyttede væk fra Danmark - en karakteristisk lidt hæs stemme"

Når amerikanske kvinder er grundlaget for sammenligning, er det ifølge Jakob Vølver altså ikke så underligt, at Roosh V finder danske kvinder utilnærmelige og usexede. Endvidere mener Vølver også, at det kan betale sig at have de ret så gammeldags amerikanske kønsrollemønstre i mente, før man farer i flint over Roosh V's påstande:

"Hvis han kom fra et land, hvor alle kvinder ligner sovjetiske spydkastere, og han på dét grundlag sagde, at danske kvinder var ucharmerende, ville jeg være mere bekymret. Men det gør han ikke. Han kommer fra en kultur, hvor mange pigers primære mål med tilværelsen er at blive godt gift, med en rigtig mand, der kan forsørge dem. På den måde er de amerikanske kønsroller virkelig gammeldags, og han er groft og firkantet sagt måske ikke vant til at omgås kvinder, der mener, de kan klare hele verden selv".

Ville en dansk mand score i Afghanistan?

Mens amerikanerne er utroligt åbne, hilser på folk, de ikke kender og kalder dem 'venner' efter at have talt sammen i et minut, er danskerne ifølge Jakob Vølver mildt sagt mere lukkede og sværere at komme ind på livet af. Og det gælder også i en scoringssituation, hvorfor Roosh V kan have følt, han løb panden mod en mur med de danske kvinder:

"Det ville vel svare til, at en dansk fyr tog til Afghanistan for at score og kom slukøret hjem og sagde, at kvinderne sgu er lidt stramtantede dernede. Det er et kultursammenstød af dimensioner, når en amerikansk player ridder ind i København for at nedlægge danske piger. Hans normale scoringsteknikker er sat totalt ud af spillet, og han er rystet i sin grundvold over, at pigerne ikke falder i svime over ham", forklarer Vølver og tilføjer:

"Tænk på, at han kommer fra et land, hvor man hylder dem, der klarer sig godt, og man roser folk for deres evner og succes. I USA er det ikke flovt at vide noget eller fortælle andre, man er dygtig. I Danmark skal man helst holde mund med den slags og ikke spille verdensmand. Og SLET ikke hvis man er amerikaner! For dem har vi danskere nemlig mindst lige så mange dumme fordomme om, som ham her forfattergutten har om danske kvinder".