Livsstil

"Jeg vender ikke Harry Potter ryggen"

Skuespilleren Daniel Radcliffe skifter fra eventyrfilm til gysergenren og forklarer årsagen til det markante skifte.

22-årige Daniel Radcliffe er aktuel i biografen med gyserfilmen 'The Woman in Black', og skiftet fra Harry Potter til hovedrollen som Arthur Kipps i en gyserfilm er et bevidst valg fra den unge filmstjerne.

"Jeg synes, det er vigtigt at spille så mange forskellige roller som muligt (...). Generelt set er Arthur en anderledes karakter. Han er meget tappet for energi, og han er meget langsommere og mere træt af livet, end Harry er," siger Daniel Radcliffe til tv2.dk.

Selv om det er et stort skifte fra eventyrfilm til gysergenren, har Daniel Radcliffes to hovedroller også mange ligheder, mener skuespilleren.

"Arthur er en karakter, der har nogle ligheder (med Harry Potter, red.) - specielt hans betydning i filmen. Han er den, som alle de kaotiske begivenheder centrerer sig omkring. Han er hovedpersonen og "den gode"," fortæller Daniel Radcliffe.

Andet end Harry Potter

Som skuespiller er Daniel Radcliffe dog parat til at vise verden, at han er meget mere end Harry Potter.

"Selv om jeg aldrig vil vende Harry Potter ryggen, vil jeg helt sikkert vise folk, at jeg er klar til at lave noget andet," forsikrer han.

Ifølge filmens instruktør, James Watkins, har de dog en udfordring i at få folks billede af Daniel Radcliffe som Harry Potter ændret.

"Det ville være naivt at tro, at hele Harry Potter-delen ikke eksisterer. Han har lavet den mest succesrige franchise nogensinde. Tydeligvis vil det være i folks tanker. Udfordringen for Daniel og for mig er at få forklaret, at dette er en ny rolle og en ny karakter," siger James Watkins.

Skæg og dyster stemning

Derfor er Daniel Radcliffes udseende i filmen ændret markant, og den unge skuespiller spiller en ung mand med en smule skæg, der er far til en treårig søn, og hele atmosfæren i filmen er mørk og dyster.

"Daniel har gjort et fantastisk stykke arbejde. Han spiller en passende voksenrolle. Han ser fundamentalt anderledes ud," forklarer James Watkins.

I 'The Woman in Black', der er en filmatisering af Susan Hills gyserroman fra 1983, spiller Daniel Radcliffe en ung advokat, der rejser til en lille engelsk by. Her finder han hurtigt ud af, at landsbyen bærer på nogle mørke hemmeligheder, især en mystisk kvinde klædt helt i sort.

'The Woman in Black' har biografpremiere i Danmark torsdag den 9. februar