Livsstil

Danske kvinder: Vi er feminine og sexede

"Danske kvinder kan hverken flirte eller lave mad. De tror, de er eksperter i alt, og så er de i øvrigt ufeminine, tætbyggede og ligner Pepsi-dåser," har den amerikanske forfatter Roosh V. nok så modigt udtalt i sin rejsebog 'Don't Bang Denmark'. Og det har skabt røre i andedammen.

Vi satte hans provokerende udtalelser til debat i Go'morgen Danmarks mandepanel og sendte ligeledes hans ord til USA, hvor den danske forfatter Jakob Vølver bor.

Såvel mandepanel som Jakob Vølver var tilbøjelige til at give Roosh V. ret i hans skarpe betragtninger - undtagen på ét punkt: De danske kvinder er ikke grimme og usexede, og de ligner bestemt ikke Pepsi-dåser!

Det vil vi ikke finde os i

De kvindelige brugere på vores Facebook-side finder sig dog ikke i hvad som helst, og de provokerende udtalelser får et par vrede ord med på vejen - læs bare med her:

Gitte Ranners mener, at det er de danske mænds skyld, at kvinderne er så maskuline:

"At danske kvinder er maskuline handler i virkeligheden nok om, at mange danske mænd er så pokkers metrosexuelle! Hvis mænd gad at være et rigtigt stykke mandfolk, ville kvinder jo ikke behøve at være så maskuline!! De fleste kvinder kan faktisk godt lide at være bløde kvinder, men får ikke lov til det. Så kære mænd, begynd at opføre jer som mænd, så får I heller ikke maskuline kvinder!"

Charlotte Duus Geirdal skyder med skarpt mod de amerikanske mænd og kommer med en invitation til Roosh V.:

"Puha, amerikanske mænd skulle nødig snakke, jo de er måske gentlemen, men heldigvis er vi danske piger meget selvstændige, og kan godt gennemskue en god flirt og en idiot der bare står og er fuld. Det er ikke den bedste måde at score på. Han kan i øvrigt ikke have smagt mad i mit mesterkøkken, måske jeg skulle invitere ham, stakkels mand."

OgNadia Maria Schou bakker op:

"Jeg er satme ikke maskulin. Hvad bilder han sig ind? Maskulin, utilnærmelig og usexet. Det er da utroligt, at han overhovedet kan få den ide om danske kvinder!"

Karina Harder Olesen synes også, hun er omgivet af smukke danske kvinder:

"Hmm... når jeg kigger på kvinderne omkring mig, hvadenten det er mor, datter, veninder, svigerinder, mormor, tanter, moster og kusiner, så ser jeg smukke kvinder med de dejligste sjæle. Hver og én har de dejlige liv, mænd og børn, de ser godt ud, og er dejlige at omgås. De kvinder, han omtaler, udgør måske 2% af os andre, så drenge, der mener han har ret, I går virkelig efter marginalerne."

Men måske mangler vi evnen til at kunne grine af os selv...

Og så er der den med humoren, som Jakob Vølver nævner -Anne Sophie Nornild er tilbøjelig til at give ham ret:

"Det med at danske kvinder har svært ved at grine af sig selv - vil jeg da gerne give dig ret i. Men det har danske mænd også. Det har rigtig mange mænd verden over."

Sabrina Cecilia Jørgensen maner til ro blandt kvinderne og mener, at det kun bekræfter de provokerende udtalelser, at kvinderne reagerer så opfarende, som de gør:

"Når man følger lidt med i debatten på Facebook, hvor hidsige feminister straks følte sig trådt på, kunne man så tilføje til listen, at danske kvinder (i al fald den del der ytrede sig) har ualmindeligt svært ved at grine af sig selv og tage imod kritik fra anderledes tænkende", lyder det fra Vølver, der opfordrer til at anskue Roosh V's udsagn i et lidt større perspektiv"

- Det har han så sandelig ret i. Se bare hvordan i allesammen farer op, over èn mands mening, i stedet for at grine lidt af det.

De danske mænd er da godt tilfredse med de danske kvinder. Så kan hans mening da være ligegyldig i sidste ende!

Det er jo to vidt forskellige lande han sammenligner, og I kan sikkert også selv finde "fejl og mangler" hos fx. mænd i andre kulturer."

Læs flere kommentarer på Facebook - følg linket i boksen.