Livsstil

Find feminine sko - også i størrelse 42

Vores fødder har fået vokseværk! Siden 1990 er kvinders gennemsnitstørrelse vokset fra 37,5 til 39. Og mænd, der spørger efter en størrelse 50, er ikke længere noget særsyn. Vi giver dig her en guide til indkøb af sko i store størrelser.

Når du iklæder din fineste kjole, er det rigtig ærgerligt samtidig at skulle træde ned i et par flerfarvede sneakers - de matcher ligesom ikke et frækt og feminint look. Men sådan forholder det sig faktisk for mange danske kvinder, som er velsignet med en størrelse 41 i sko - eller derover.

For selvom vores fødder bliver større og større, og mange flere derfor skal op i store størrelser, er det nemlig næsten umuligt at finde store sko i almindelige skobutikker. Det skyldes dels, at der normalt kun er et par størrelse 41 i et sortiment, og at butikkerne sjældent fører størrelse 42 og opefter.

Det handler derfor om at lægge pres på butikkerne, så de indkøber større størrelser - og flere af dem, lyder det fra stylist Charline Stougaard, som dog anerkende, at flere og flere danske butikker heldigvis er begyndt at fatte budskabet og i dag beder leverandørerne om fx fem par i størrelse 41.

Indtil budskabet slår helt igennem i de almindelige butikker, er det heldigvis en stribe forretninger rundt om i landet, der fører store størrelser. Og så er der også rig mulighed for at finde frække og feminine sko på nettet - selvom de skal være størrelse 42.

Charline Skovgaard giver dig i videoen øverst oppe en guide til indkøb af store sko - til kvinder og mænd. Og via linkene i boksen til højre finder du forhandlere af store størrelser.