Livsstil

Find den bedste barnestol til cyklen

Hvis du cykler med dit barn, er det værd at overveje, hvilken barnestol du bruger. Her kan du få gode råd til, hvordan du finder den stol, som passer bedst til dit behov

Danmark har en stærk cykelkultur, og rigtig mange af os springer på cyklen, når vi skal i skole, på arbejde eller aflevere børnene i daginstitutionen. Men det er ikke ligegyldigt, hvilken barnestol du vælger, hvis du cykler med dit barn. Der er nemlig forskel på kvaliteten af de forskellige stole. Men hvilke er gode og hvilke bør du holde dig fra? TÆNK har testet de fem bedst sælgende barnestole til børn op til 22 kilo, og testchef Niels Ebbe Jakobsen besøgte onsdag Go' morgen Danmark-studiet for at fortælle, hvordan du vælger den bedste stol til dit barn.

"Det er vigtigt, at du overvejer, hvilke behov du har, når du vælger en barnestol til din cykel. Cykler jeg langt med mit barn, eller bare nogle korte ture? Har jeg brug for et sæde, som jeg let kan flytte fra en cykel til en anden og hvor behageligt sidder barnet?," siger Niels Ebbe Jakobsen.

Sikkerhed i højsædet

Selvom komforten ikke er uvæsentlig, når du skal vælge, hvilken barnestol du vil købe, er det vigtigste, at stolen lever op til visse sikkerhedskrav.

"Barnestolene skal leve op til nogle europæiske krav. Blandt andet om holdbarhed af beslag og seler. Alle stolene har en anordning, som kan sikre barnets fod, men travle forældre får måske ikke sat foden fast. Det er meget vigtigt, for en fod i hjulet er skyld i langt de fleste ulykker blandt forældre, som cykler med deres barn," siger Niels Ebbe Jakobsen.

I videoen øverst på siden viser Niels Ebbe Jakobsen hvilken barnestol, der er det bedste køb og hvilken stol, der dumpede testen.