Livsstil

Guide: Sådan bliver du bedst på billeder

Hele verden griner af Angelina Jolies overdrevne posering ved årets Oscar-uddeling. Så det er altså ikke hende man skal kopiere, når man skal tage sig bedst ud foran et kamera. Men hvad skal man så gøre? Det giver vi dig tips til her.

Ved søndagens Oscar-uddeling bar Angelina Jolie en smuk sort kjole fra Versace. Hendes poseringer på den røde løber var dog knapt så yndefulde og ifølge modeekspert og tidligere model Tor Andersen er det bestemt plads til forbedring:

"Hun vil rigtig gerne vise sine lækre ben frem. Men hun skulle jo have tænkt over mindre afstand mellem benene. Og så er jeg stor modstander af armen i siden. Hvad skal den der? Det er et levn fra fortiden. Man skyder hoften lidt ud, og så er der altså ubalance i kroppen", siger han.

Nu er det jo langt fra os alle, der ender på den røde løber, som Angelina Jolie, men derfor vil de fleste af os jo alligevel gerne tage os godt ud på billeder. Og hvordan du gør det, giver Tor Andersen dig nogle tricks til nedenfor:

Sådan bliver du bedst på billeder

Hagen: Sænk hagen lidt. Sådan bliver skyggerne i ansigtet flottere, og de sorte rander under øjnene ses mindre tydeligt. Du skal dog ikke sænke hagen så meget, at der kommer dobbelthager frem.

Hovedet: Som udgangspunkt skal du kigge direkte på kameraet, men det kan samtidig være flot på billeder, hvis du vender siden en lille smule til.

Bryst og skuldre: Løft barmen. Tænk på at løfte hjertet og få brystet lidt frem, så får du skuldrene naturligt på plads. Hvis du samtidig lader den ene skulder komme en smule frem, får du en flot kurve på kravebenet. Det er lækkert og kvindeligt.

Benene: Kryds den ene fod ind foran den anden, da det forlænger kroppen. Der skal dog være lige vægt på begge ben. Vil du vise ben, skal du knække lidt i benet og støtte på tåspidsen, mens du bliver i silhuetten - og du må ikke gå så langt ud med benet, som Angelina Jolie gør.

Du kan se poseringerne demonstreret af Tor Andersen og Ida Wohlert i videoen øverst oppe.