Livsstil

Dronning Margrethe slår alle rekorder

På Det Nationalhistoriske Museum kniber de sig selv i armen. Gæsterne strømmer til som var det midt i den travleste sommersæson. Årsag: Dronning Margrethe trækker folk af huse i helt exceptionel grad.

Særudstillingen 'Regent i 40 år - Dronning Margrethe II 1972-2012' på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød slår alle rekorder. Udstillingen er derfor blevet forlænget til 6. maj, oplyser museet, der nu ruster sig til stort påskerykind.

Margrethe gør vinter til sommer

"Dronningen gør vinter til sommer - på alle måder. Foruden de flotte besøgstal, så har udstillingen fået særdeles flotte anmeldelser, og vi får dagligt en masse positive tilbagemeldinger fra vores gæster," fortæller Mette Skougaard, direktør på Det Nationalhistoriske Museum.

Dronningen gør vinter til sommer - på alle måder. Foruden de flotte besøgstal, så har udstillingen fået særdeles flotte anmeldelser

Direktør Mette Skovgaard

Udstillingsgæsterne er især optagede af de fire udstillingsrum, som fortæller om dronningens fire årtier i spidsen for Danmark. For mange er det et glædeligt gensyn med deres egen fortid.

Portrætterne debatteres lystigt

Portrætterne af dronningen bliver livligt debatteret i forhold til hvilken kunstner, som har ramt den helt rigtige fremstilling af hele Danmarks dronning, og kjolerne i udstillingen har mange beundrere. Såvel anmeldere som gæster, roser også udstillingen for et rigt indhold og en særlig flot iscenesættelse.

Længere åbningstider, forlængelse til 6. maj og masser af aktiviteter i påsken

Nu gøres der plads til endnu flere besøgende. Fra 1. april bliver dagene på Det Nationalhistoriske Museum længere. I perioden april-oktober har museet åbent fra 10-17 alle ugens dage.

I påsken planlægger museet desuden en række aktiviteter for både børn og voksne. læs mere på museets hjemmeside via linkboksen til højre i artiklen.