Livsstil

Dronningen susende travl op til 72-års fødselsdag

Efter en veloverstået påskeferie med familien på Marselisborg Slot ved Aarhus, rykker regentparret ind på Fredensborg Slot, hvor de i aften modtages af et fakkeltog.

Det er den nordsjællandske bys borgere, der traditionen tro markerer residensforlæggelsen med et festligt optog i slottets indre forgård, og ønsker de kongelige en god sommer.

Dronningen får imidlertid ikke meget tid til at akklimatisere sig, idet monarken allerede onsdag indleder et fire dage langt besøg i Rom.

Udstilling og høflighedsvisit

Under sit ophold i den italienske hovedstad vil dronning Margrethe åbne sin egen udstilling 'De Vilde Svaner', ligsom hun sammen med kulturminister Uffe Elbæk vil aflægge en høflighedsvisit hos Italiens præsident Napolitano.

Hjem til fødselsdag

Men bare rolig - dronningen er tilbage i kongeriget så betids, at hun mandag den 16. april kan lade sig hylde i anledning af sin 72 års fødselsdag.

Vil du råbe hurra for majestæten, skal du møde på på slotspladsen på Amalienborg foran Chr. IX's Palæ, hvor dronningen sammen med hele familien træder ud på balkonen kl. 12.