Livsstil

Ser hvert år frem til at komme til Fredensborg

Efter en veloverstået påskeferie på Marselisborg, flyttede regentparret i går ind på Fredensborg. Residensforlæggelsen, som det hedder i de kredse, blev traditionen tro markeret med et fakkeltog.

Mange glade fredensborgere trodsede det umilde forårsvejr og indtog kort efter mørkets frembrud den indre slotsgård.

I år var der i anledning af regentjubilæet gjort lidt ekstra ud af forberedelserne, hvilket ikke var gået de kongeliges næse forbi.

Jeg har set det fine hefte med børnetegninger, som jeg har fået, og prinsen og jeg lagde mærke til flagalleen og æresporten

Dronning Margrethe

"Vi ser hvert år frem til at komme på Fredensborg, og I år har I gjort så meget ud af det, fordi det er mit 40 års regentjubilæum. Jeg har set det fine hefte med børnetegninger, som jeg har fået, og prinsen og jeg lagde mærke til flagalleen og æresporten, da vi kom," sagde en glad dronning ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Og så af sted til Italien

Derefter blev der råbt hurra så det rungede, og majestæten blev på den måde ønsket god rejse til Rom.

Dronningen rejser i dag til den italienske hovedstad, hvor hun under et fire dage langt besøg skal åbne sin egen udstilling 'De Vilde Svaner', ligsom hun sammen med kulturminister Uffe Elbæk vil aflægge en høflighedsvisit hos Italiens præsident Napolitano.

Se de stemningsfulde billeder fra aftenens fakkeltog på Fredensborg i galleriet øverst til højre.