Livsstil

Sortklædt Margrethe havde hele familien med

Dronning Margrethe kunne i dag sætte 72 lys i lagkagen, og traditionen tro lod monarken sig hylde på balkonen på Amalienborg, hvor hun sammen med hele familien viste sig klokken 12.

Mange danskere havde benyttet sig af det flotte vejr og var mødt op på slotspladsen for at råbe hurra. Ikke mindst kongehusets seneste skud på stammen, Maries og Joachims lille prinsesse, var imødeset med spænding. Og forsamlingen blev ikke skuffet: Et stolt forældrepar viste den knap tre måneder gamle baby frem.

Det hele sluttede, som det sig hør og bør, med et nifoldigt leve for Danmark.

Glemt var for en stund, at en af kongehusets nære venner, Mærsk McKinney Møller, netop er afgået ved døden. Og selv om dronningen i den anledning var afdæmpet klædt i mørk dragt, strålede hele familien i et gyldent øjeblik om kap med forårssolen.

Se de dejlige billeder fra Amalienborg slotsplads i galleriet til højre. Prøv også fødselsdagsquizzen og deltag i konkurrencen om Jens Andersens bog 'M - 40 år på tronen'.