Livsstil

Kønsroller udfordres på første date

Det er ikke let for de stakkels mænd at imponere på første date. Mens mændene gerne vil være galante, foretrækker kvinderne nemlig at dele regningen

Penge kan let blive et følsomt emne blandt venner, familie og ikke mindst par. Især på første date, kan det skabe en akavet og måske ligefrem ubehagelig stemning, når regningen skal betales. For hvem er det egentlig, der skal finansiere første date? Det har datingsitet PARSHIP undersøgt, og noget tyder på, at kønnene ikke er helt enige.

Tre ud af fire mænd tilbyder at betale regningen på første date, mens det er under fire procent af kvinderne, der er hurtigst til at finde pungen frem. Alligevel mener kvinderne ikke, at det er manden, der bør betale det hele. Hver sjette kvinde svarer nemlig, at de foretrækker at dele regningen.

"Hvis man som kvinde stadig er på jagt efter den perfekte gentleman, så er det her jo godt nyt for kvinderne. Jeg tror, det hænger sammen med, at manden stadig gerne vil udstråle, at han er en stærk forsørger," siger Markus Fischer, direktør for International Business for PARSHIP, og tilføjer:

"Omvendt ser vi, at kvinderne ikke er helt enige i, at manden skal betale det hele på en date. Det er nok et meget godt billede på, at kvinderne i højere grad ønsker at løsrive sig fra de traditionelle kønsroller, vise selvstændighed og have ligestilling i forholdet."

Kvindelist på første date

Selvom en stor del af kvinderne altså er villige til at splitte regningen, er der noget, der tyder på, at det ikke er uden en vis bagtanke. 25 procent af kvinderne svarer nemlig, at selvom de insisterer på at dele, håber de, at manden betaler det hele alligevel.

Til gengæld er der også nogle af mændene, der ikke er så galante, som de giver udtryk for. 15 procent af dem svarer, at de håber, at daten vil dele regningen, selvom han insisterer på at betale den.

Undersøgelsen viser, at der kan være point at hente, hvis man insisterer på at betale for middagen på første date. Størstedelen af deltagerne mener nemlig, at det er charmerende, høfligt og gavmildt, hvis daten tilbyder at betale. Hver femte ser det da også som et tegn på, at man har vakt datens interesse, hvis vedkommende hiver pungen op ad lommen.