5 ting du IKKE bør gøre på første date

Her er fem gode råd til, hvad du ikke skal gøre, hvis du gerne vil se din date igen

Svedige håndflader, hjertebanken og en pludselig enorm selvbevidsthed. Det kan være nervepirrende at skulle møde en date for første gang. Men fortvivl ikke - singlecoach Louise Gravesen giver her fem gode råd til, hvad du ikke bør gøre, hvis du gerne vil have, at din date bliver vellykket.

Lad være med at have for høje forventninger

De fleste har nok prøvet det: Du glæder dig helt vildt til en date. Du har fundet en mand eller kvinde, som er sød og sjov, og som du føler, kunne være den helt rigtige. Men hvis du skruer forventningerne for højt i vejret, kan det blive helt urimeligt svært for din date at leve op til dem.

"Hvis du tager på date med forventning om, at den nok sidder lige i skabet, bliver du næsten altid skuffet. Tro ikke, at du nødvendigvis skal giftes, med den du er på date med. Nyd det, og hav det sjovt - fokuser på din dates kvaliteter frem for, hvad du synes han eller hun mangler," siger Louise Gravesen til tv2.dk.

Lad være med at skue hunden på hårene

Der går ikke mange sekunder, fra vi møder et nyt menneske, til vi har dannet os et førstehåndsindtryk af vedkommende. Men når du er på date, bør du være forsigtig med at dømme din date på førstehåndsindtrykket.

"Hvis din date ikke er særlig pæn, men enormt morsom, så nyd humoren, i stedet for at fokusere på, at du ikke umiddelbart finder vedkommende tiltrækkende. Lad være med at låse dig fast i en forestilling om, hvordan din date skal være, og luk i stedet op for dine sanser. Tag det som en oplevelse," siger Louise Gravesen.

Lad være med kun at tale om dig selv

Selvom det kan være enormt fristende at fortælle din date alt om den dejlige ferie, du netop er vendt hjem fra, er det ikke sikkert, at han eller hun synes, at det er særlig spændende at høre om. Pas på, at du ikke kun kommer til at tale om dig selv.

"Hvis du kun taler om dig selv, vil du enten fremstå som om, at du er sindssygt selvcentreret, eller som om, at du er ekstremt nervøs og kun kan tale om dig selv. Men det er vigtigt at vise en interesse for din date. Det handler om at finde en balance," siger Louise Gravesen.

Lad være med at have sex på første date

Sex på første date er et emne, der er blevet diskuteret meget. Ifølge Louise Gravesen, er dine forventninger til et eventuelt forhold afgørende for, om det er passende at have sex på den første date.

"Hvis du går på date, for at få et længerevarende forhold, er det nok ikke så smart at have sex på første date. Jeg tror, at de fleste fyre hurtigt taber interessen for dig, hvis du har sex med dem, første gang du møder dem," siger Louise Gravesen.

Lad være med at lyve

Hvis du er helt sikker på, at du ikke er interesseret i din date, bør du ifølge Louise Gravesen være ærlig over ham eller hende. Det duer altså ikke at få din veninde til at ringe midt i hovedretten og efterfølgende stikke daten en lille hvid løgn om, at du pludselig har noget meget vigtigt på programmet.

"Vær ærlig og sig, at du ikke er interesseret. Få ikke andre mennesker til at melde afbud for dig - det skal du være for modig og for voksen til at gøre. Sig, på en ordentlig måde, at du ikke er interesseret. Vær ærlig - nogle ville have godt af at få lidt mere feedback, end de sædvanlige klichéer," siger Louise Gravesen.