Livsstil

Vælg det rigtige tøj til aftenens date

Det er ikke ligegyldigt, hvilket tøj, du tager på, når du skal møde en date første gang. Dit tøj signalerer nemlig, hvem du er som person

Kvinder, som er klædt i rødt, sender sexede signaler til mænd. Det viser en ny undersøgelse foretaget af psykologer fra University of South Brittany i Frankrig.

120 mandlige studerende, i alderen 18 til 21 år, fik 30 sekunder til at kigge på fire forskellige billeder af en 20-årig kvinde. På hvert billede havde kvinden en T-shirt på i forskellige farver - rød, blå, grøn og hvid.

Mændene blev bedt om at bedømme, hvor attraktiv kvinden var, på en skala fra 1 - 9. De blev også bedt om at vurdere, hvor sandsynligt det var, at kvinden ville have sex med dem på den første date.

Farvernes betydning

Rød: Rød symboliserer blandt andet kærlighed, raseri, varme og sensualitet.

Gul: Farven gul forbindes ofte med solskin, stor energi og effektivitet.

Grøn: Grøn er som bekendt håbets farve og symboliserer også frugtbarhed, ungdom og friskhed.

Blå: Blå symboliserer ro, afslappethed, tillid og stabilitet.

Hvid: Den hvide farve symboliserer renhed, ro og enkelhed.

Kilde: altomindretning.dk

Resultatet viste, at mændene syntes, at kvinden var mest attraktiv i den røde T-shirt - efterfulgt af den hvide, den blå og til sidst den grønne. Mændene mente også, at kvinden var mest tilbøjelig til at have sex med dem på første date, når hun havde den røde T-shirt på. Det skriver telegraph.co.uk.

Det er således ikke helt uden betydning, hvad du vælger at iklæde dig på første date. Og nedenfor giver singlecoach Tania Friis fem gode råd til, hvad du bør overveje, når du vælger dit outfit

Sådan vælger du tøj til første date

"Første date handler om at efterlade et indtryk af, hvem du er, så I hver især kan finde ud af, om I har lyst til at ses igen. Dit tøj er også en del af det indtryk, du giver," siger Tania Friis til tv2.dk.

1. Send de rigtige signaler

Dine signaler bliver afkodet direkte. Vil du gerne, at I lærer hinanden at kende og samtidig har en dyb kavalergang, så sender du uklare signaler og fjerner fokus fra jeres samtale. Sådan er det. Lad din påklædning understøtte, hvem du er, og hvad du kom for. Er du stolt af din bagdel i et par gode jeans, så vis den frem og vær klar til at tage et kompliment, når du rejser dig fra stolen.

2. Du er ikke til jobsamtale

En date handler om at vise, hvem du er privat. Er du vant til at gå på arbejde i et stramt look med jakkesæt og skjorte, eller modsat meget afslappet, så tænk på, hvad du ville have på til en hyggelig middag med vennerne eller familien. Det er sikkert ret meget, den du er. Klæd dig, så han møder den private dig - ikke den professionelle.

3. Vær feminin

Mænd kan godt lide det feminine ved kvinder, både i tale, kropssprog og udseende - som pæne smykker, hår og negle. Det behøver ikke at være det hele på en gang, men sørg for, at du kommer velplejet og han kan se, at du har gjort en indsats, før I mødes. Det viser ham, at du værdsætter selv, og får dig til at føle dig attraktiv.

4. Vær komfortabel i dit tøj

Du skal kunne sidde eller gå afslappet i en time eller mere og frit kunne fokusere på at lytte og samtale. Så find det tøj frem, som du har det godt i og gerne vil ses i fra alle vinkler. Hvor du ikke skal sidde og spekulere på, om knappen nu er sprunget op i skjorten, fordi den er lidt for stram, eller hele tiden skal trække ned i blusen, fordi du ikke vil lade mave-dellen vise. Når du har det godt i dit tøj, har du det godt, og det kan han mærke.

5. Klæd dig, som du er

Hvis du prøver at være en anden, skal det nok blive gennemskuet før eller siden alligevel. Er du normalt bukse-pigen, så drop nederdelen på første date og gem den til en senere date, hvor du er mere afslappet omkring ham. En nederdel er feminint, men hvis du føler dig utilpas og ikke rigtig hjemme i den påklædning, så er det ikke feminin, du udstråler. Så gør i stedet noget ud af din øvrige påklædning, der signalerer, hvem du er.

Få flere gode råd til, hvordan du finder kærligheden, på www.taniafriis.com