Livsstil

Her er verdens mest brugte model

Emma Wang er arkitektstuderende, hun bor i Århus, er 1,65 høj - og så har hun et studiejob, der har indbragt hende titlen som verdens mest downloadede model.

Folk i storbyer ser i gennemsnit Emma Wang en gang dagligt. Hun er verdens mest brugte model og dansker. Og det er hun, fordi hun arbejder som model for bureauet peopleimages.com, der sælger livsstilsbilleder til hele verden.

Den arkitektstuderendes søde udstråling og charmerende glimt i øjet er faldet i så god jord over hele verden, at rigtig mange mennesker klikker på 'download', når de ser hende.

"Det er da rigtig mærkeligt"

Emma oplever ikke, at hun får ekstra opmærksomhed i sin dagligdag, fordi folk kan genkende hende fra forskellige annoncer eller artikler. Til gengæld indrømmer hun, at det er en ret speciel oplevelse, at venner og bekendte fra hele verden møder hende i supermarkeder og på apoteker:

"Hver gang, det er i udlandet, så er det rigtig underligt. Jeg har venner i Norge og Sverige, der se mig i deres normale butikker. Jeg har en veninde i Korea, der har set mig i en annonce for noget yoga, og en ven i Israel, der har set mig på et apotek. Det er da rigtig mærkeligt," fortæller Emma Wang.

I videoen øverst på siden kan du møde Emma Wang og fotograf hos peopleimages.com, Yuri Arcurs.