Livsstil

Test dig selv: Hvor godt håndterer du stress?

Klager over stress er eksploderet de sidste fire år, melder danske fagforbund. Er du i fare for også at blive ramt? Test dig selv her og find ud af, hvor god du er til at håndtere stress.

De fleste kender til analytisk intelligens, også kendt som IQ. Men færre kender RQ, der måler evnen til at håndtere stress og vanskelige situationer. RQ står for "Resilience Quotient" og resilience kan oversættes til "robusthed" eller "ukuelighed" på dansk.

Ifølge de britiske erhvervspsykologer Jane Clarke og John Nicholson er robusthed en egenskab, der hjælper dig med at vende modgang til medgang og problemer til muligheder. En egenskab, der er ganske afgørende for at få succes i arbejdslivet og holde stress fra døren.

I bogen "Resilience: Bounce Back From Whatever Life Throws At You" beskriver psykologerne, hvordan man måler sin egen ukuelighed, og hvordan man bliver mere robust. Den gode nyhed er nemlig, at robusthed kan trænes.

Find ud af, hvor robust du er ved at tage testen via linket i boksen til højre. Og find gode råd til at forebygge og håndtere stress via de tre links i boksen ovenfor.