Livsstil

Gips, sæbekasseløb og sommerslot

Da regentparret i tirsdags bød til haveselskab på Fredensborg Slot for Det frivillige Danmark, blev gæsterne mødt af en prinsgemal i gips. Hvad der ved første øjekast kunne ligne en brækket arm, er ifølge hoffets kommunikationshef Lene Balleby dog blot en mindre operation i hånden, som er forløbet helt uden komplikationer.

Indgrebet, som vil holde prins Henriks arm i slynge de næste par uger, vil imidlertid ikke få indflydelse på kongehusets officielle program.

Kalenderen byder i den kommende uge på den traditionelle residensforlæggelse til Marselisborg Slot ved Århus. I år ankommer dronning Margrethe og prins Henrik til sommerboligen fra søsiden, når kongeskibet Dannebrog mandag klokken 10 anduver Århus havn.

Joachim til ræs

En tradition er det efterhånden også, når prins Joachim fredag starter sin 47 år gamle cremefarvede Lotus Cortina i tredje udgave af motorløbet Classic Race Aarhus, hvor hans kongelige højhastighed er blandt favoritterne. I samme forbindelse har Joachim påtaget sig hvervet med at hædre de yngste deltagere i CRAA Sæbekasse Grand Prix.

Frederik i Schweiz

Alt imens deltager kronprins Frederik som medlem af Den internatinale Olympiske Koimité i et møde i Schweiz.

Se hele kongehusets officielle kalender herunder:

Fredag den 22. juni

Kronprinsen deltager i møde i "IOC Sport for All Commission" i Lausanne, Schweiz.

Kl. 13.10 Prins Joachim overværer sæbekasseløb i forbindelse med Classic Race Aarhus på Strandvejen og deltager efterfølgende i åbningsreception på Helnan Marselis Hotel.

Mandag den 25. juni

Kl. 10.00 Regentparret ankommer til Aarhus Havn med Kongeskibet Dannebrog.

Residensforlæggelse til Marselisborg Slot.

Kl. 13.15 Prinsesse Marie besøger som protektor Folkekirkens Nødhjælps nyrenoverede genbrugsbutik i Tønder, Østergade 7, og forestår den officielle åbning kl. 14.00.

Tirsdag den 26. juni

Kl. 16.35 Prinsesse Marie deltager som protektor i fejringen af Den danske UNESCO-nationalkommissions 65-års jubilæum på Kronborg Slot, Helsingør.

Fredag den 29. juni

Kl. 10.00 Dronningen overværer Årsdagsparade ved Den Kongelige Livgarde samt overrækker H.M. Dronningens Ur til den garder, der af vagtkompagniet er udvalgt som tjenesteperiodens bedste garder. Livgardens kaserne, Gothersgade.

Kl. 11.30 Dronningen modtager nyudnævnte premierløjtnanter fra Flyvevåbnet i Christian IX Palæ, Amalienborg.

Kl. 11.45 Dronningen modtager nyudnævnte premierløjtnanter af Hæren i Christian IX Palæ, Amalienborg.

K. 18.30 Dronningen deltager i Den Kongelige Livgardes Årsdagsfest, København.