Livsstil

Sådan begrænser du skaden efter skybrud

Er din kælder blevet oversvømmet ved et skybrud, så gælder det om at begrænse skaden hurtigst muligt.

Som ved al anden skadesbegrænsning handler det om at agere hurtigt og redde mest muligt. Her får du Forsikringsoplysningens råd.

1) Red så meget i sikkerhed som muligt, før det tager skade af vandet.

2) Led vandet væk, hvis det er muligt

3) Kontakt dit forsikringsselskab. Ved et voldsomt skybrud er mange ramt og det kan være svært at komme igennem. Brug da i stedet tiden på at rydde op, fjerne vand og fugt og kontakt forsikringen senere.

Hvis skaden er dækket af forsikringen, så bliver såkaldt rimelige udgifter til oprydning betalt. Eksempelvis leje af en affugter til at tørre kælderen.

Pas på kloakvand

Hvis vandskaden skyldes opstigende kloakvand, skal du være ekstra forsigtig og omhyggelig, når du gør rent. Undgå at få kloakvand på kroppen fx. ved at gå rundt i bare fødder og ben og undgå rester af slam i mund og øjne. Får du et sår undervejs, så tjek om der er behov for at få din stivkrampevaccination fornyet.

Hjælp på mobilen

Hjælp på mobilen.

Ny app advarer dig, når der er skybrud eller storm undervejs. Der er også hjælp til hvordan du forebygger og håndterer skader.

Forsikringsoplysningen står bag app'en og du kan tilmelde både dit hus, sommerhus o.lign.

App'en er gratis og hedder Husets Vejr Alarm.

Vask de snavsede ting i vand og sæbe og lad dem tørre i det fri. Tag eventuelt også billeder af de skadede ting, så du kan dokumentere det overfor forsikringsselskabet.