Livsstil

Astrid Krag: Kvinder ofte selv skyld i manglende ligestilling

Når flere mænd end kvinder besidder politiske topposter, er en af årsagerne, at kvinder ikke tror nok på sig selv. Det mener sundhedsminister Astrid Krag.

Astrid Krag er med sine 29 år en af regeringens yngste ministre - kun slået af partifællen skatteminister Thor Möger Pedersen fra SF.

Når Astrid Krag alligevel kan kalde sig sundhedsminister skyldes det, at hun fra en tidlig alder i SFU (SF Ungdom, red.) lærte at tro på sig selv og at tage ansvar, fortæller hun i et stort interview med ALT for damerne. Og den tro på sig selv er nødvendig for kvinder, hvis de vil klare sig i toppolitik, mener hun.

"Desværre er en af grundene til den fortsatte manglende ligestilling i politik, at mange kvinder er dårlige til at stille op og sige, ja, jeg har faktisk noget at byde på. Mange ville have glæde af at være mindre hårde ved sig selv og overlade ansvar til andre for de ting, man ikke selv kan nå. For ja, når man f.eks. er sundhedsminister og har to små børn, så roder ens hjem tit," siger Astrid Krag til ALT for damerne og tilføjer:

Astrid Krag, 29 år

Minister (SF) for sundhed og forebyggelse. Medlem af Folketinget for SF siden 2007. Tidligere landsformand for SF Ungdom.

Bachelorstuderende i statskundskab, København Universitet 2003-2007. Tidligere ansat i hjemmeplejen, på social- og sundhedsskolen i København og som pædagogmedhjælper på Frederiksberg.

Gift med rapperen Andreas Seebach, som bl.a. tidligere har lavet en særlig valg-raptekst til SF med Villy Søvndal. Parret har datteren Karla på tre år og sønnen Malte, som blev født 15. januar 2012.

"Og jeg er sindssygt dårlig til at lave mad. Hvis der kommer gæster, og jeg skal lave mad, så laver jeg grøntsagssuppe. Det griner de altid meget af. Og derfor er konsekvensen også, at når jeg får gæster til middag, så kommer gæsterne tit og laver maden, for de gider ikke spise grøntsagssuppe, og sådan er dealen bare her."

"Når vi har børnefødselsdag, ønsker vi os, at folk tager kage og boller med, og det vil folk gerne. Det er noget med at se i øjnene, at man ikke altid kan lave den bedste mad, have det smarteste tøj og det flotteste hjem, og dels også indse, at man må bede folk i sit netværk om hjælp. Og min oplevelse er, at folk rigtig gerne vil hjælpe, hvis de har tid."