Livsstil

Rødt hår er hot

Måske har du længe bandet dit røde hår langt væk. Eller også hører du til blandt de mange uden rødt hår, der går rundt og tænker: Godt, det ikke er mig, der er født med ild i toppen.

Men efter mange år med myter og blandede fornøjelser med at være rødhåret, er bøtten med hårfarve vendt: Rødt er hot.

Stylist Sanni Lundberg har et bud på hvorfor: "Rødt hår signalerer energi og at du er en person med temperament. At du har dine egne meninger og tør sige dem," fortæller Sanni Lundberg.

Flere stjerner har været med til at fremme trenden, men også hos de store modedesignere, fra Dior til Armani, var 2012's forår/sommer-catwalks fyldt med frisurer i diverse rødlige nuancer. Det har aldrig været mere cool at have brændvarme lokker.

- Se galleriet med rødhårede kendisser i boksen øverst til højre -

Blondiner, brunetter og rødhætter

Men kun 1-2 procent af alle mennesker er rødhårede fra naturens side. Der er dog håb for alle andre, der gerne vil være med på moden, lover stylist Sanni Lundberg:

"Det er en god ide at spørge sin frisør til råds, da der ligger en masse farveteknik til grund for frisørens vurdering. Det kan fx være ud fra, hvilken hårfarve, om det er lyst, gråt eller brunt, den røde farve skal dække. Hvis du har en idé om, at det skal være naturligt, og du har brunt hår, vil det være oplagt at lave nogle røde striber. Du kan også få farvet dit hår i en mellem grundfarve og derefter få lavet røde striber, for at få et naturligt look," siger Sanni Lundberg.

Rødt hår ændrer dit klædeskab

Hvis du gerne vil have rødt hår og ikke har det i forvejen, ændrer du også på de farver, der plejer at klæde dig. For eksempel er rødt tøj en dårlig idé, fordi det hele så bliver lidt for rødt. Sanni Lundberg forklarer, at rødt hår i sammenhæng med din øjenfarve har meget at sige i forhold til, hvilke farver tøj, make-up og accessories, du skal gå efter:

Har du blå øjne......

fremhæver rødt hår din øjenfarve, da orange er kontrastfarven til blå. Det er flot at bruge lilla, coboltblå eller grå som kontrast til det røde hår. Du kan bruge lidt orange/gul som accessories. Du kan altid bruge lidt solpudder på kinderne, hvis du synes, at du bliver lidt for bleg.

Har du brune øjne...

...og farvet dit hår i røde toner, vil det være flot at bruge mørkeblå som kontrast til det brune og røde. Græsgrøn vil også være superfed til det gyldne. Varme, røde læber vil være rigtig flot. Sæt guldsmykker til.

Har du grønne øjne...

...og fregnet hud, er du allerede langt: Det er rigtig flot med rødt hår. Brug olivengrønne og brune toner. Lilla er flot som kontrast, mens græsgrøn giver et frisk pust.