Livsstil

Copenhagen Jazz Festival: Det skal du høre

Copenhagen Jazz Festival er i fuld gang - og med mere end 110 spillesteder rundt om i byen, kan det være svært at finde ud af, hvad man skal se. Så vi er klar med en guide til dig.

Jazzmusiker Chris Minh Doky giver her sine anbefalinger til, hvad du skal se på festivalen.

Wayne Shorter, Det Kongelige Teater i aften kl. 20

"Han er saxofonist, og så har han været med fra starten, idet han blev kendt med Miles Davis. Wayne Shorter har hele tiden ladet sig inspirere af nutiden, og han er om nogen en af de få musikere, der er så meget til stede i nuet, at man kan mærke opdagelsesmomentet. Han giver helt slip, når han spiller, og når han spiller med sit orkester, så er det ikke forudindtaget. Mange musikere har besluttet, hvad de vil spille. Men ham her spiller spontant. Alt kan ske - men det ender altid godt."

Den 34. Copenhagen Jazz Festival

- ifølge Chris Minh Doky jazz'ens svar på Roskilde Festivalen.

Festivalen, der sidste år havde 263.000 besøgende, finder sted fra 6. til 15. juli på cirka 110 spillesteder over hele København.

Kunstnerne er en blanding af musikere fra hele verden, og der er en masse gratis koncerter. Til flere af dem koster det dog en billet at komme ind. Du kan danne dig et overblik over programmet via linket i boksen herunder.

Mike Stern Band, Viften i Rødovre fredag 13. juli kl. 20

"Han er en af dem, der revolutionerede jazz-guitaren. Han var en af dem, der satte strøm og rock på jazz'en. Bandet, han spiller med, er også meget fedt. Hans musik er rockmusik spillet med jazz. Ikke kun det ene. Så man skal nok ikke gå ind og høre det, hvis man er til det stille jazz."

Christian Scott, Viften i Rødovre på søndag 15. juli kl. 20

"Han er en ung trompetist fra USA, som i de sidste par år har være den nye, unge komet. Alle snakker om ham, og han er allerede nu en superstjerne. Det er jazz, han spiller, men han bruger også elektronisk musik i sin musik. Han er fantastisk. Hans udtryk er moderne og fedt. Hvis man kan lide musik som Miles Davis med den nysgerrige søgen efter det nutidige udtryk, og man kan lide trompet-musik, så er Christian Scott lige noget for dig."

Få en smagsprøve på Chris Minh Doky's anbefalinger i videoen herover.