Livsstil

Her er de skæveste danske indsamlinger

Michelle Christensen er 20 år gammel og ønsker sig nye bryster. Så hun har oprettet en indsamling på nettet. Indtil videre har danskerne bidraget med 7227 kroner til Michelle Christensens største drøm, som hun lover at vise frem til bidragyderne.

Og det er langtfra den eneste alternative indsamling, der finder sted på hjemmesiden Caremaker.dk, der gik i luften 10. maj i år og er den første af sin slags herhjemme.

Studerende vil på ferie

Blandt de andre opfordringer til penge-donationer er 24-årige, studerende Serina Jacobsen fra København, som drømmer om en uge eller to sydpå, fordi hun ikke har været ude og rejse i otte år. Hun har dog haft mindre held - indsamlingen er stadig i nul.

Ex-millionær vil til VM i poker

Man kan også læse om pokerspilleren Johnny Jensen, der for fire år siden vandt en pengepræmie på 1 million kroner til DM i poker, men erkender at hans forbrug har været for højt og nu forsøger at spare sammen til en rejse til VM i poker i USA. Han mangler 60.000 kroner til rejsen, men er indtil videre kun oppe på 100 kroner.

Betal Mettes gæld til banken

Mette ønsker hjælp til at betale af på sin gæld - et lån, der ifølge et screenshot på hendes indsamlings-opslag lyder på -44.503,72 kr. - som hun har oparbejdet gennem flytning, betalling af depositum, køb af computere og studiebøger.

Penge til uheldig kollega

Endelig er der medarbejderne, som indtil videre har samlet 601 kroner ind til en uheldig kollega, der inden for de seneste to uger har ødelagt sin telefon, glemt penge i en hæveautomat, er faldet ned fra en barstol og har knækket en kindtand.

Ifølge Caremaker.dk kan man som udgangspunkt samle ind til alt, man mener gør en positiv forskel. Dog gennemgår alle oprettede indsamlinger en verifikationsproces, hvor Caremaker frasorterer alle såkaldt "useriøse og uetiske indsamlinger, samt de hvor stødende ord og billeder optræder."

Det er gratis at oprette en indsamling på Caremaker.dk, men hjemmesiden tager et gebyr på 8,75 procent af det indsamlede beløb.