Livsstil

TIP: Dét skal du lytte til i ferien

Hvis du ikke orker at balancere med bøger, når du soler dig, eller slapper af på sofaen, har vi fundet et par gode tip til ørerne.

Sommerferien er over os, og det er tid til at stresse af og få ny inspiration med høretelefoner i ørene og benene smækket op. Heldigvis kan du få masser af inspiration uden at slæbe rundt på tonstunge bøger i kufferten. Se her hvilke podcasts, der kan gøre din sommer mere underholdende:

Lyt til e-bøger

De fleste danske forlag har en app, der gør det muligt at downloade e-bøger. Prøv fx Gyldendals eller tjek dit lokale bibliotek. Også E-reolen har masser af bøger til gratis download.

Prøv en single

Zetland er en ny form for journalistik, som går et spadestik dybere med historien end andre medier. Zetlands "singler", som de kalder dem, er skrevet af nogle af landets dygtigste skribenter og kan købes og læses enkeltvis på din telefon, iPad eller computer. De udkommer cirka hver fjerde uge.

Vælg fx singlen om 'Arvingerne', der handler om de adelige slæger med gamle penge, som vores land stadig er fuld af, selv om adlen for længst har mistet sine særlige privilegier.

Læs mere om Zetland og hvordan du køber singlerne på www.zetland.dk/

Bliv inspireret af de skarpeste hjerner fra hele verden

TED Talks er et fantastisk koncept, hvor forskere, kunstnere, forfattere og journalister fortæller om deres nyeste påhit, om rørende personlige historier eller lærerige opdagelser, som vi alle sammen kan få noget ud af. De gør det i højt tempo og ofte stærkt underholdende.

Hør fx historien bag websitet postsecret.com, som dagligt publicerer de hemmeligheder, som folk fra hele verden sender ind. TED Talks kan downloades som app til din smartphone eller tablet og kan sagtens nydes alene med lyd, hvis bare du er nogenlunde stærk i dit engelske.

Læs mere her: www.ted.com/talks

Musik i endeløse baner

Musikstreaming via nettet kan også anbefales, når du ligger og dovner den i liggestolen. På den måde kan du købe dig til et væld af musik, finde gamle kendinge du havde glemt, at du elskede og blive opdateret om den nyeste musik. Prøv en tjeneste som Spotify, hvor dele af tjenesten er gratis, eller Wimp.

Læs mere på Spotify.com og på Wimp.dk.

Husk dog på at musikstreaming kan koste dig dyrt, hvis du er i udlandet. Læs mere om, hvordan du garderer dig mod kæmperegninger i boksen til højre.