Livsstil

Rolling Stones fejrer 50 år på toppen

Den 12. juli 1962 gik et nyt band ved navn The Rolling Stones på scenen i London, og i dag kan gruppen fejre 50-års jubilæum. I den anledning har Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood og Charlie Watts besøgt spillestedet, hvor det hele begyndte.

Rockfotografen Rankin forevigede i denne uge de aldrende rullesten uden for Marquee Club på Oxford Street og kan offentliggøre det første billede af kvartetten siden 2008, hvor musikerne kastede glans over premieren på Martin Scorseses dokumentar "Shine a Light".

Jubilæet markeres på mange forskellige fronter. I dag åbner Stones eksempelvis en fotoudstilling i London og bogen "Rolling Stones 50" om gruppens lange karriere udkommer i Storbritannien.

Bandets berømte logo er også blevet opdateret i anledning af den runde dag og nu venter fansene blot på nyheden om en verdensturné.

Kommende turné

Koncertplanerne er foreløbig uofficielle, men Richards har flere gange ladet forstå, at Stones tager på landevejene næste år, hvis alt går vel.

"Vi har øvet nogle gange, og der sker ting. Det føles rigtigt, og jeg tror på, det sker", sagde guitaristen til BBC i går.

Stones' verdensturné "A Bigger Bang" fra 2005 til 2007 omsatte for godt 3,3 milliarder kroner og var længe den største pengemaskine nogensinde. U2s seneste turné snuppede dog rekorden sidste år.

Sammen i 50 år uden pauser

Den udgave af The Rolling Stones, gæsterne på Marquee Club kunne høre i 1962, bestod af Jagger, Richards, Watts, bassisten Bill Wyman, guitaristen Brian Jones og pianisten Ian Stewart, men i dag er kun Jagger, Richards og Watts tilbage.

Efter flere kortvarige ændringer i besætningen kom Wood til i 1975, og guitaristen er så meget medlem, at han fejrer 50-året med sine tre gruppekammerater.

Et halvt århundrede på rockscenen er en ekstremt sjælden begivenhed.

Beach Boys fejrer i år det samme jubilæum, men Brian Wilson og kompagni har været fra hinanden i lange perioder, mens The Rolling Stones aldrig officielt har opløst bandet.

I videoen ovenfor fortæller rockskribent Steffen Jungersen meget mere om det legendariske rockband.