Derfor er kvinder pludselig klogere end mænd

Dansk hjerneforsker er skeptisk og peger eksempelvis på, at kvinder er dårlige til at finde vej lige inden menstruationen

Ny undersøgelse viser, at kvinder er klogere end mænd, og det er første gang, at undersøgelsen, der er blevet foretaget i 100 år, peger på kvinderne som de klogeste.

"Det skyldes sandsynligvis, at kvinders rolle har ændret sig dramatisk over de seneste 100 år, hvor kvinder måske tidligere havde en mere tilbagetrukket rolle i forhold til samfundets generelle funktion, så har de i dag en helt central rolle," siger hjerneforsker Troels W. Kjær fra Rigshospitalet til Go'morgen Danmark.

Han forsikrer dog, at det er bittesmå forskelle, der afgør, om undersøgelsen falder ud til kvinders eller mænds fordel.

Mænd bedre til parallelparkering

Eksempelvis er der noget, der tyder på, at mænd er bedre til at parallelparkere.

"Hvorfor er mænd bedre til at parallelparkere? Det er de nok, men det betyder ikke, at de er mere intelligente," forklarer hjerneforskeren, der understreger, at det kan være mere problematisk at undersøge kvinders intelligens på grund af deres menstruationscyklus.

"Kvinder er dårligere til at finde vej cirka en uges tid før menstruationstidspunktet end under menstruationen. Under menstruationen er deres østrogenniveau lavt, og der fungerer de på lige fod med mænd, men når det er højt, er det ikke så nemt for dem," fortæller Troels W. Kjær.

Ifølge hjerneforskeren er det et kompliceret foretagende at måle mænd og kvinders intelligens.

"Der er ikke nogen rigtige måde. Det er nok det, vi må sige. Det er den måde, vi har valgt at gøre i Vesteuropa, men det er heller ikke den samme måde, vi har gjort på i alle 100 år. Testen, man bruger, ændres," forklarer Troels W. Kjær.