Livsstil

Ukendte klip med The Beatles lagt på nettet

Nogle hidtil ukendte optagelser af The Beatles er netop lagt på nettet. De stammer fra inspilningen af avant garde-filmen "Magical Mystery Tour" tilbage i 1967 og viser de fire musikere i en afslappende stund med en gang fish & chips.

Materialet blev fundet under arbejdet med et nyt program, som BBCs hæderkronede dokumentarserie "Arena" viser på lørdag. Her kommer "Magical Mystery Tour" også på skærmen for første gang i 33 år.

Filmen om The Beatles' surrealistiske bustur fik premiere anden juledag 1967 og blev slagtet af de britiske tv-anmeldere. Seerne var ligeledes oprørte over, hvad mange mente var noget forfærdeligt nymodens makværk.

Her 45 år efter vælger "Arena"-redaktionen at tage et kig på filmen for at finde ud af, om den rummer kunstneriske værdier, der blev overset i den oprindelige bølge af forargelse.

De gamle klip findes på hjemmesiden thespace.org og giver ifølge dokumentarseriens redaktør Anthony Wall "et meget sigende indblik i, hvordan The Beatles' verden var dengang".

I denne uge er det i øvrigt 50 år siden, gruppen hittede for første gang. Det skete med singlen "Love Me Do", der kom på gaden den 5. oktober 1962.