Fra skrigeskinke til prisvinder

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har modtaget Ting-Prisen for sin klare kommunikation. Hun mener selv, at det er hendes ærlighed, som gør hende til en god kommunikator.

Mette Frederiksen var i mange år kendt som lidt af en 'skrigeskinke', da hun i sin iver og entusiasme for sin egen sag, til tider var lidt for voldsom i sit udtryk. Dette har ændret sig, efter hun er blevet minister, og i år vinder hun Ting-Prisen for sine klare og gode kommunikationsevner. Selv mener hun, at der er en enkel forklaring på hendes kommunikationsmetode.

"Jeg vil bare gerne give folk et indblik i den måde, jeg tænker på", siger hun og fortæller, at det er forskellen mellem at være minister og oppositionspolitiker, som ligger til grund for hendes nye stil.

"Min opgave er en anden i dag. Jeg er minister for jer alle sammen," siger hun og fortsætter: "Når man er oppositionspolitiker, så må man godt bruge sin tid på at finde syndebukke. Og i dag er mit job at finde løsninger."

Ting-Prisen uddeles af altinget.dk og bliver uddelt til politikere, som kan kommunikere klart til borgerne. Tidligere vindere inkluderer blandt andet Pia Kjærsgaard og Johanne Schmidt-Nielsen.

Se hele interviewet med Mette Frederiksen i videoen øverst i artiklen. Se Niels Krause Kjær fortælle hvad god og mindre god kommunikation er i videoen nederst i artiklen.

.