Så meget vaskemiddel skal du bruge

Ved du egentlig, hvordan du bedst doserer vaskemidlet? Det er faktisk de færreste, der gør det, og for at være på den sikre side hælder vi hellere lidt ekstra i sæbebeholderen - for tøjet skal jo helst blive rent.

Men det er faktisk helt misforstået, for tøjet bliver ikke renere af, at du hælder mere vaskemiddel i maskinen. Til gengæld belaster du miljøet og øger risikoen for sæberester i dit tøj. Det skriver Forbrugerrådet på deres hjemmeside Tænk.dk.

Men hvordan ved du så, hvor meget vaskemiddel du skal hælde på maskinen, inden du sætter den i gang?

Det afhænger først og fremmest af vandets hårdhedsgrad - læs med her og få tre gode råd fra Forbrugerrådet, der gør dig vaskeklar, næste gang du skal fylde sæbe på din maskine.

1. Vandets hårdhedsgrad

Du skal først og fremmest finde ud af vandets hårdhedsgrad, og det afhænger af vandets indhold af kalk og magnesium. Hårdt vand kræver mere sæbe end blødt vand. For at finde ud af hvilken hårdhedsgrad, dit vand har, skal du spørge dit vandværk eller din kommune.

Alternativt kan du på siden Geus.dk se et geografisk kort over vandets hårdhed i Danmark. Du finder link til siden i boksen her på siden.

2. Køb tabs

Hvis du køber dit vaskemiddel i tabletform, slipper du for at bøvle med doseringsmål. Ulempen ved tabs er imidlertid, ifølge Tænk.dk, at de ikke er velegnede til mindre portioner vasketøj.

3. Brug decilitermål

Hvis du ikke er til tabs, så brug et decilitermål til dit vaskemiddel. Når du kender vandets hårdhedsgrad, ved du også, hvor meget du skal måle af.